(SIDE2): Tall viser nå at infuensaaktiviteten synker, og er igjen på normalnivå. Det er likevel usikkert om det kommer en ny bølge med sykdom og man fortsetter å vaksinere befolkningen.

Les også: Influensa på normalnivå

Side2 har tidligere skrevet om hva du bør spise for å ruste opp kroppen mot influensaen. Solsikkefrø, søtpoteter, kiwi og hvitløk er bare noen av ingrediensene som skal gjøre kroppen mer motstandsdyktig.

Les hele saken: Slik unngår du influensaen

Men hva gjør du om du allerede har blitt angrepet av influensaviruset, og ligger med feber, hodepine eller rennende nese? Det amerikanske livsstilsmagasinet «Body+Soul» gir tips til hvilke urter som kan være nyttige under influensasesongen. Her er urtene du bør få i deg om du er syk.

Ingefær
For eksempel så kan en kopp ingefærte hjelpe til med å løse opp eventuell opphopninger du måtte ha i kroppen. Ved å drikke den varme teen, blir også kroppen varm slik at den er bedre rustet til å bekjempe eventuelle infeksjoner.

Ingefær har også god effekt mot betennelser, så har du sår hals kan ingeføær være løsningen også her.

Timian
Full av antibakterielle sammensetninger er timian et supert krydder å bruke nå i influensasesongen. Krydderet kan brukes i mange ulike matretter, og du kan også ta et ansiktsbad ved å legge noen kvister timian i en bolle kokende vann og plassere ansiktet over det dampende vannet.

Eucalyptus
Det er ikke noe nytt at eucalyptus har lindrende effekt på sår hals. Det er faktisk slik at eucalyptus er full av antibakterielle stoffer, og kan løse opp eventuell opphopninger du måtte ha slik at du kan puste bedre.

Bland noen dråper eukalyptus i en kjele med nesten kokende vann, plasser hode over kjelen og legg et håndkle over hode. Ta noen dype drag og kjenn den herlige effekten av eucalyptusen.

Lakris
Lakris kan faktisk «booste» immunforsvaret ditt, og har samtidig egenskaper som kan hjelpe en sår hals. Har du hoste kan du for eksempel blande litt lakris i en kopp te, det skal lindre og gjøre hosten bedre.

Salvie
Salvie er også bra om du har sår hals. Lag en sterk kopp alvie te og avkjøl blandingen. Gurgle den avkjølte teen, og repeterer tre ganger daglig.

Eleuthero (Russisk rot)
Eleuthero, også kalt Sibirsk ginseng, hjelper kroppen din med å unngå stress og samtidig «booster» urten ditt immunforsvar. Ta den enten i kapselfrom eller lag en te av eleuthero, kardemomme, ingefær og kanel. La blandingen koke i 20 minutter før du trakter den. Drikk to til te kopper daglig.