Gå til sidens hovedinnhold

Sterk kirkemusikk

To av våre mest lovende – og vel så det – jazzmusikanter har tatt med seg en legende til kirka.

Ingebrigt Håker Flaten – Håkon Kornstad – Jon Christensen
Mitt hjerte altid vanker 1
Compunctio/Musikkoperatørene

Det er nå snart tre år siden bassist Ingebrigt Håker Flaten og saksofonist Håkon Kornstad ga oss ”Elise” – musikk stort sett basert på religiøse folketoner fra Håker Flatens bestemor på Oppdal i Sør-Trøndelag. Det ble en usedvanlig sterk opplevelse og et personlig vitnesbyrd fra to av de mest spennende instrumentalistene her hjemme – og langt utenfor våre egne grenser for den saks skyld.

Året etter gjorde de to noen konserter med dette materialet sammen med trommelegenden Jon Christensen blant annet under Oslo Jazzfestival og det er deler av denne konserten vi får være med på her. Har jeg skjønt omslagsteksten riktig vil del 2 av ”Mitt hjerte alltid vanker” bli mulig å laste ned digitalt.

I Kulturkirken Jakob møtte de tre et svært velvillig og lyttende publikum som først fikk Keith Jarretts ”Death and the Flower” før 6 mer eller mindre kjente salmer eller religiøse folketoner blei tolka på et unikt vis. Hvem skulle i utgangspunktet tro at herrene Håker Flaten, Kornstad og Christensen – absolutt mest kjent for sine fantastiske ekskursjoner i et moderne jazz-uttrykk – skulle bruke ”Skulde jeg min Gud ei prise”, ”Overmåte full av nåde”, ”Dagen viger og gaar bort”, ”Du høye fryd for rene sjele”, ”For himmerigs land maa man kjempe” og ”Mitt hjerte altid vanker” som utskytingsrampe for spennende musikk?

Det har de altså gjort og nok en gang lykkes de voldsomt med å ta med denne musikken til nye steder. På sine respektive instrumenter er de to ”ungfolene” og Christensen tre av denne verdensdelens mest spennende og interessante utøvere og som meloditolkere og fargeleggere er de unike. ”Mitt hjerte altid vanker 1” er vakker, dyp og inderlig musikk.

Kommentarer til denne saken