Gå til sidens hovedinnhold

Ingen fixe løsninger for Høyre

Høyre-leder Erna Solberg synes ikke det er noe problem at situasjonen i partiet kommer opp til debatt - så lenge debattantene ikke skjuler seg som anonyme kilder i avisartikler.

Året startet med brask og bram for Erna Solberg. I dag slår flere medier fast at hun mangler initiativ som leder i Høyre. Grunnlaget for oppslagene er anonyme kilder og bakgrunnen det dårlige valget i fjor høst. Selv ønsker hun diskusjonen velkommen, men med en enkelt betingelse: Åpenhet.

- Jeg synes at folk må tørre å si det de mener, sier Solberg til iBergen.no.

Hun vil ikke vurdere utsagnene fra de anonyme kildene utover at det fremstår for henne at de har en skjult agenda.

- Jeg opplever ikke dette som noen storm rundt meg, men opplever det som en helt naturlig diskusjon, fortsetter Solberg over telefonen fra Oslo.

- Ingen kvikke løsninger
Bakgrunnen for at det nå skal «storme» rundt partilederen er det dårlige valget i høst, og utålmodigheten i partiet etter å komme over 20 prosent-grensen.

- Hvis det er noen som tror at det er en kvikk fix løsining etter valget, tar de feil. Vi har forsøkt å legge linjene for hvordan vi skal bygge opp partiet igjen.

De linjene er enkle. Denne våren vil partiet rette fokuset mot lokalvalgene om halvannet år, hvor ikke overraskende skole og eldreomsorg vil stå i fokus.

- Blir du aldri lei med så pass mye som skjer rundt deg?

- Selvfølgelig blir jeg det, alle mennesker blir det, men nå har jeg hatt 14 dagers ferie og er sånn passe uthvilt, forteller Solberg og ler, jul i Bergen har gjort susen for henne.

- Hvilke ønsker har du for 2006?

- Jeg ønsker at vi får en debatt hvor sakene blir bedre belyst, og ikke en debatt om hvilket parti eller person som er best, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken