Gå til sidens hovedinnhold

Ingen modeller under 16 år

Jenter under 16 år bør ikke få være modeller under London Fashion Week, foreslår nytt utvalg.

(SIDE2): Utvalget ble dannet for å overvåke modellenes helse og nå har dette utvalget foreslått at jentene bør være minimum 16 år for å få lov til å spankulere nedover catwalken under London Fashion Week, melder BBC News.

- Upassende
Ankerkvinnen i utvalget, Baronesse Kingsmill, mente at «det er upassende» at unge jenter blir fremstilt som voksne kvinner.

«Risikoen ved å seksualisere disse barna er høy og designere kan risikere å bli siktet for seksuell utnyttelse», heter det i deres utredning til moteindustrien.

For tynne modeller
Neste London Fashion Week går av stabelen i september og er også under press fra de som er bekymret over at det blir brukt altfor tynne modeller.

Bakgrunn: Modeller får vekt-regler

Lever på bananer & vann

Tynne modeller spiser gratis

Utvalget har også undersøkt helseproblemer blant modellene, men har nå gått bort fra å veie hver enkelt modell fordi det har vist seg å være ineffektivt i andre land.

Må kanskje BMI-sjekkes
Utvalget vurderer fortsatt et forslag hvor modellene må sjekkes for at de er innenfor en viss Body mass Index (BMI) før de blir booket til et modelloppdrag.

Også her i Norge pågår det en diskusjon om modellenes vekt. Men problemet er omvendt. Modellmamma Eivor Øvrebø mener nemlig norske modeller er for tjukke.

Les saken her: Norske modeller er for tjukke

Les også:

- Lei av dumme utspill

Kjendiser raser mot Vendela

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre