Gå til sidens hovedinnhold

Ingen ny skytekonge

Har du noensinne lurt på hva som hadde skjedd hvis Hitler ikke hadde eksistert? Sony har en teori.

(Spillmagasinet): Jeg elsker skytespill og har spilt de aller fleste som har kommet de siste par årene. Så lenge et spill lar deg løpe rundt og gønne slemminger (gjerne kombinert med tankskjøring eller lignende), er jeg der med en gang.

Guide:Finn ditt favorittspill.
Video:De 3 beste til PS3.
Nettprat:Spør Sony om PS3.

Verden uten Hitler

«Resistance: Fall of Man» er utviklet av menneskene bak blant annet «Ratchet & Clank»-serien, og er sjangerens skikkelige PS3-debut («Call of Duty 3» til PS3 telles ikke, det bør forbigås i stillhet).

I spillet får du være med på fire spennende dager i den amerikanske soldaten Nathan Hale sitt liv.

«Fall of Man» utspiller seg i et krigsherjet England i en alternativ versjon av juli 1951. Andre verdenskrig fant aldri sted, den onde romrasen Chimeria la Europa for sine føtter før Hitler en gang hadde tenkt tanken.

Heil, øh, heia USA!

Vi europeere klarer selvfølgelig ikke å bite noe særlig i fra oss, og må be store, snille USA om hjelp til å jage romvesenene tilbake ditt de kom fra. Lite overraskende er det her du kommer inn i bildet.

Nathan viser seg å være en drapsmaskin av de sjeldne, uten at de smarte Chimeria-soldatene viser nevneverdig respekt for det. På de litt høyere vanskelighetsgradene samarbeider de, bruker flankene, og gjør mye annet lurt som gjør livet ditt ekstremt surt.

Du gir deg ikke

Som en følge av dette dør du veldig mye i «Resistance: Fall of Man», og takket være den ofte store avstanden mellom lagringspunktene er ikke akkurat det det festligste som finnes.

Likevel gir du deg ikke, jeg klarte ihvertfall ikke tanken på at et eller annet digitalt monster som hadde drept meg skulle få leve.

De fleste våpnene dine er alt annet enn normale og gjør spesielt spillets omfattende og underholdende flerspillermodus mer interessant. Blant annet har du ett som lar deg skyte rundt hjørner, mens et annet også fungerer som et slags skjold. Dessverre kan det stilles spørsmålstegn ved hvor nyttige de er, litt for ofte gjør en av de «vanlige» gønnerne en bedre jobb.

Artig, men uoriginalt

Enspillermodusen er også artig og byr på en rekke minneverdige sekvenser og masser av godt håndverk, men den lider under det at «Resistance: Fall of Man» ikke er spesielt kreativt.

Bortsett fra våpnene gjør du stort sett ting du har gjort i en rekke andre spill (og på nøyaktig samme måte).

Heldigvis er brettene, på tross av at de er veldig A4, både godt designet, varierte, morsomme og fulle av fiender. I tillegg er historien ekstremt spennende, jeg måtte hele tiden «bare» se hva som skjedde på neste brett, og neste, og neste, også videre.

Teknisk er dessverre «Reistance: Fall of Man» litt ute og kjører. Lyden, fysikkmotoren og selve det grafiske designet er flott, men spillet ser altfor ofte ut som «bare» et pent PS2-spill.

Ingen konge, men et godt kjøp likevel

Hvis du er ute etter et skytespill til PS3, gjør «Resistance» jobben og litt til.

Det er godt laget, akkurat passe stort, og artig både for de som spiller alene og sammen med andre. Dessverre er det veldig uoriginalt, og sammen med dårlig grafikk gjør det så toppkarakterene ryker.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken