Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen store overraskelser så langt

Resultatsesongen i rute, mener forvalterne i Storebrand.

- Rapporteringssesongen for selskapene er i gang og hittil har tallene kommet inn uten store overraskelser, skriver Storebrand Kapitalforvaltning i sin siste månedsrapport.

- Oppsvinget i realøkonomien siden i fjor vår har likevel ikke kulminert seg i selskapsresultatene ennå, som har falt med 60 prosent fra topp målt hos selskapene som inngår i MSCI World. Etter endt fjerde kvartals rapportering vil trolig bildet bedre seg, skriver investeringsdirektør Jan Erik Saugestad i Storebrand Kapitalforvaltning.

Han legger til at inntjeningsforventningene stiger videre.

- Med det vekstbildet som vi ser burde også forventningene for 2010 kunne innfris. Selv om aksjemarkedene ikke lenger er billige i forhold til inntjening, er oppsiden sett i forhold til langsiktige verdivurderingskriterier som pris/ bokførte verdier fortsatt tilstede.

Reduserte risikoen
Når det gjelder markedsutsiktene skriver senior porteføljeforvalter Olav Chen at de reduserte risikoen i sine porteføljer i løpet av januar.

- Sett i lys av flere bekymringsfaktorer rundt vekstforløpet fremover reduserte vi risikoen noe i våre porteføljer i midten av januar. Ved å ta gevinst og redusere eksponeringen i norske aksjer noe, økte vi omtrent eksponeringen tilsvarende i globale aksjer.

-Norske aksjer fortsatt attraktive
Når det gjelder norske aksjer opprettholder Storebrand overvekt framover.

- Oslo Børs falt kraftigere enn utlandet og endte ned nesten 3 prosent i januar. Et oljeprisfall på nesten 10 prosent forsterket fallet, selv om dollaren styrket seg videre mot norske kroner. Dette viser at det norske markedet er et såkalt høybetamarked. Prisingsmessig fremstår norske aksjer fortsatt relativt sett som mer attraktive. Så selv om vi har redusert eksponeringen, favoriserer vi fortsatt norske aksjer noe og opprettholder en klar overvekt her, skriver Chen.

Når det gjelder fremvoksende økonomier anbefaler kapitalforvalterne normalvekt.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her