Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tvil for Stefani

Gwen Stefani (38) måtte bli stjerne, men det tok sin tid. I dag spiller hun i Oslo.

(SIDE2): Det er rart å tenke på at det hele startet så langt tilbake som i 1986. Da var Gwen Stefani 16 år og gjestevokalist i bandprosjektet til broren Eric.

SE FLERE BILDER I BUNNEN AV ARTIKKELEN

Les også:Het Oslo-fest for Gwen

Fire år senere ble No Doubt plukket opp av plateselskapet Interscope, mye takket være aktivumet Gwens fyrige framtoning på scenen.

Det selvtitulerte debutalbumet solgte imidlertid ikke helt etter forventningene, gjerne forklart gjennom bandets livlige skapunk og mismatchen med datidas dystre grungebevegelse.

I 1995 kom likevel det store gjennombruddet. «Don’t speak» var tredjesingelen til albumet «Tragic Kingdom», og førte No Doubt rett til topps på all verdens salgs- og hitlister.

Pause
«Tragic Kingdom» er for tida nummer 89 på United World Charts liste over tidenes mest solgte album med sine 16 millioner eks.

Det skulle gå hele fem år til bandet slapp sitt neste album. I mellomtiden hadde Gwen fått seg ny kjæreste, rockeren Gavin Rossdale fra grungebandet Bush.

Tekstene på «Return of Saturn» handlet om Gwens nye kjærlighet, men fikk ikke samme nedslagskraft som «Tragic Kingdom», og No Doubt nådde aldri helt opp til samme nivå igjen.

Ny pause
I 2003 begynte Gwen på en solokarriere og året etter slapp hun albumet «Love. Angel. Music. Baby».

Til tross for blandede kritikker, gjerne med bakgrunn i platas sprikende tilnærming og mange hjelpende hender, ble den litt av en hitparade. Sju millioner eksemplarer ble skippet ut verden over godt hjulpet av hele seks suksessfulle singler.

I desember 2006 ga Stefani ut sitt andre soloalbum, «The Sweet Escape». Igjen var kritikerne lunkne. Paradoksalt nok savnet de energien fra forrige utgivelse.

Unger
Stefani hadde imidlertid født et barn et halvår i forveien sammen med mannen Rossdale, og uttalte selv at hun ikke brydde seg så mye, noe hun snudde til et positivt aspekt for platas resultat.

«Jeg slappet mye mer av mens jeg lagde den», fortalte hun.

Albumet har solgt rundt 2 millioner eksemplarer til nå. Stefani er i øyeblikket på turné verden over og spiller i Oslo i kveld.

PS: Side2 anmelder ikke konserten med Gwen Stefani på grunn av plateselskapets uakseptable fotorestriksjoner.

Les mer om Gwen Stefani:

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album