Gå til sidens hovedinnhold

INMA presser på for kjapp Hegnar-løsning

Den interaktive reklameorganisasjonen INMA oppfordrer alle medlemmene til å bruke Gallups nettmålinger og tar et initiativ for å få på plass en løsning for Hegnar Online.

Propaganda skrev i forrige uke om at INMA-medlem Hegnar.no benytter en annen kilde enn RedMeasure som referanse for sin trafikk.

INMA er en norsk organisasjon for interaktiv reklame som i lang tid har forsøkt å bygge en felles valuta for måling av internetttrafikk. I egenannonser refererer Hegnar Online til annonsesystemet "DART" i stedet for RedMeasure.

Salgssjef Nina Østerhus i Hegnar Online er også medlem av trafikkgruppen i INMA og vil gjerne ha inn tallene i RedMeasure, men mener at det er tekniske problemer som hindrer TNS Gallup å få registrert korrekte tall.

Internett-sjef Dag Andersen hos TNS Gallup tilbakeviser dette og sier det ikke er problemer med nettverktøyet RedMeasure i forhold til måling av trafikken på Hegnar.no.

- Dette er en uproblematisk sak for oss. Vi føler vi kan levere den tekniske løsningen og har hittil ikke opplevd problemer med implementeringen av RedMeasure på et eneste nettsted i Norge, sa han til Propaganda sist uke.

Nå har INMA-leder Terje Gaupseth og trafikkgruppen i organisasjonen hatt møte.

I etterkant er det blitt sendt ut en mail til alle INMA-medlemmene hvor man sterkt oppfordrer dem til å benytte seg av tallene som til enhver tid leveres av det anbefalte verktøyet for trafikkmålinger, det vil si Gallups RedMeasure.

- Vi ønsker klargjøring i forhold til medlemmene våre. Hegnar-saken er ett tilfelle som vi håper løser seg ganske raskt. Vi føler at det blant annet skorter på teknisk kompetanse i forhold til problemstillingene og håper at dette blir gjort noe med. Vårt mål er å få alle medlemmene til å bruke samme verktøy, sier han til Propaganda og viser til medieoppslagene i forrige uke, hvor den ene parten (Gallup) hevder at de ikke har problemer med å måle nettstedet, mens den andre parten (Hegnar Online) mener Gallup ikke greier å få til korrekte trafikktall.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken