Gå til sidens hovedinnhold

Innholdssamarbeid i regionsaviser

Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen offentliggjør i dag at de sammen går inn på eiersiden i Innholdsutvikling AS. Samlet vil de ha en eierandel på 25 prosent av selskapet.

Avtale om etablering av Innholdsutvikling ble offentliggjort av Orkla Media, A-pressen og Norges Handels og Sjøfartstidende i januar i år.

Innholdsutvikling AS etableres for å bedre slagkraften innen markedet for salg av innholds- og overvåkningstjenester.

Som tidligere kjent har Innholdsutvikling inngått en intensjonsavtale om kjøp av 51 prosent av aksjene i markeds- og medieovervåkningsselskapet InterMedium.

Etter et kjøp vil partenes virksomhet i markedet for videresalg av redaksjonelt innhold til bruk i overvåknings- og analysesammenheng skje gjennom InterMedium.

- Det er viktig for regionavisene å være aktive i markedet for medieovervåkning i tiden fremover. Ny teknologi gir oss og våre kunder mange muligheter for leveranse og bruk av innhold, og vi vet at innholdet vårt er høyt etterspurt blant brukere av slike tjenester. Innholdsutvikling ønsket oss med, og vi synes tilbudet deres var spennende. Vi vurdere dette som et riktig grunnlag for å kunne ta et aktivt grep i dette markedet, sier Didrik Munch, administrerende direktør i Bergens Tidende på vegne av de tre regionavisene.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk