Innkjøpssjefene venter at den økonomiske veksten igjen er tilbake.

NA24 - din næringslivsavis

Indeksen ISM falt til 52,6 poeng i september fra 52,9 poeng i august. Et tall over 50 antyder at økonomien vil vise vekst.

Nordea Markets så for seg en ny økning i august.

- ISM tror vi vil stige i september, men økningen blir mer moderat sammenlignet med de siste månedene. Vi tror på en økning til 53,5 fra 52,9, den niende måneden på rad med oppgang. ISM vil, hvis vi har rett, være på det høyeste nivået siden mai 2006, og mye høyere enn bunnivået på 32,9 i desember i fjor. I går fikk vi imidlertid en veldig svak Chicago PMI. Den falt fra 50 til 46 og skapte en viss uro for at ISM skal skuffe på nedsiden, skriver analytiker Erik Bruce i Nordea Markets i en kommentar.

Ifølge Bloomberg venter analytikerne en måling på 54 poeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

ISM - USA
En månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for servicesektoren.

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.