Gå til sidens hovedinnhold

Innstiller 70 SAS-fly

SAS Braathens har i løpet av dagen innstilt 70 flyavganger. Pilotenes sykemeldinger skaper kaos på landets flyplasser.

Seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens sier til TV 2 Nettavisen at SAS Braathens har hittil innstilt et sted mellom 60 og 70 flyavganger på landsbasis som en følge av pilotenes sykemeldinger.

- Det er helt klar det kommer til å bli en vanskelig dag. Så langt har vi innstilt et sted mellom 60 og 70 flygninger på landsbasis. Vi har totalt 10.000 passasjerer og over 400 flygninger i dag, sier Løvstuhagen.

Løvstuhagen sier at de fleste innstilte flyene er innlandsfly og at det kan fort bli flere innstillinger i løpet av mandagen. Løvstuhagen kan ikke anslå hvor lenge problemet vil vedvare.

Har du tips om saken eller gode bilder send dem til vaktsjef@nettavisen.no eller mms med kodeord NATIPS til 1984

- Dette gjelder sykemeldinger, så det er helt umulig å vite konsekvensene av det, sier han.

Løvstuhagen vet ikke hvor mange passasjerer som er berørt til nå, men oppfordrer reisende til å holde kontakt med den flyplassen de skal reise fra.

Ikke kaos på Gardermoen
Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, sier til TV 2 Nettavisen at sykemeldingene vil gå strekt utover flytrafikken på Gardermoen.

- Vi vet bare at SAS kommer til å kansellere mellom 30 til 50 fly, jeg vet ikke annet enn at det kommer til å gå utover flytrafikken, sier Kobro.

Han beskriver likevel situasjonen på Gardermoen som at den er under kontroll.

- Det er ikke kaos, men det er klart at det fortvilende for de menneskene som ikke kommer avgåre, sier Kobro.

Full streik i Danmark
Det er ikke bare i Norge hvor SAS-pilotene har reagert. I Danmark la SAS-pilotene ned arbeidet mandag morgen og samtlige SAS-fly ble dermed kansellert frem til kl 11.00 mandag formiddag, skriver Jyllands-Posten.

SAS Danmarks pressesjef, Jens Langergaard, vet ikke hvor lenge streiken i Danmark vil vare og tror derfor at flere kanselleringer kan følge.

I en pressemelding sendt ut av SAS Braathens mandag formiddag står det at det ikke kan utelukkes at det høye sykefraværet i SAS Braathens har en sammenheng med det som skjer i København.

Bakgrunnen for urolighetene blant de danske pilotene skal være at SAS-konsernet har tatt initiativ til å overføre arbeidsgiveransvaret for pilotene fra SAS-konsortiet til Scandinavian Airlines Danmark, som siste del av prosessen med å opprette selvstendige selskaper i konsernet. Pilotene i Norge er allerede overført til SAS Braathens, kommer det frem i pressemeldingen.

Har du tips om saken eller gode bilder send dem til vaktsjef@nettavisen.no.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken