Gå til sidens hovedinnhold

Innstiller på nedrykk - likevel

Styret i Norges Fotballforbund valgte å følge NTFs forslag - og innstiller på at ett lag rykker direkte ned fra årets Tippeliga.

Enigheten rundt en utvidelse av Tippeligaen til 16 lag er stor. Men nedrykksordningen i årets overgangssesong, har skapt mye debatt.

Opprinnelig ble det for årets Tippeliga foreslått at ingen lag skulle rykke rett ned i Adeccoligaen. Dette har skapt reaksjoner fra flere hold, noe som gjorde at Norsk Toppfotball har hatt en seriøs runde med våre klubber om dette.

Innstillingen fra denne runden har gjort at forbundsstyret i Norges Fotballforbund vurderte saken på nytt - og konkluderte med å innstille på at ett lag rykker direkte ned fra Tippeligaen i årets overgangssesong.

Endelig vedtak om ny serieordning skjer på fotballtinget i mars.

Enighet om 16 lag

Enigheten har vært stor om en økning fra 14 til 16 lag i Tippeligaen fra 2009, men diskusjonen har altså gått på nedrykksordning i overgangssesongen - der den opprinnelige innstillingen sa at de to nederste lagene i Tippeligaen skulle spille kvalifisering, mens ingen lag rykket direkte ned.

NTFs runde med klubbene rundt dette har gitt et bra grunnlag for å vurdere saken en gang til - ikke minst for å vurdere det mange frykter: At et vesentlig konkurranse- og spenningsmoment ved årets Tippeliga kan forsvinne når ingen risikerer direkte degradering.

- Lytter til klubbene

Visepresident i NFF Erik Loe, som har ledet komiteen som kom med innstillingen til utvidelse av Tippeligaen, sa til Dagbladet at de vil se på nedrykksproblematikken en gang til.

- Nå har det kommet en ny og veldig klar innstilling fra NTF. Og for å si det sånn: Vi lytter til klubbene i denne saken, sa Loe.

Hareide fornøyd

Det avgjørende for NFF, såvel som klubbene/NTF, har vært utvidelsen av Tippeligaen til 16 lag. Nå kan mye tyde på at enigheten rundt årets overgangssesong blir like stor. For som landslagssjef Åge Hareide sier det i dagens Dagbladet:

- Nå blir det kamp for å unngå nedrykk, og det er slik det skal være i en konkurransesituasjon. Det er helt riktig tenkt.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus