Gå til sidens hovedinnhold

Inntektene stiger for Startsiden

En av landets eneste lønnsomme nettsider, ABC Startsiden, fortsetter å tjene godt med penger. Året endte med overskudd og økte intekter. Nå håper de Sverige-satsningen går like godt.

Startsiden har vært i den unike situasjon for et nettsted at de har hatt sorte tall på bunnlinjen hvert av de siste fire årene. Så også i fjor.

Selskapet som ble startet som et hobbyprosjekt av NRK-journalist Tom Ottmar i 1998, men utviklet seg etterhvert til å bli mye mer. Nå er de landet nest største nettsted, kun slått av VG Nett, og ligger stabilt på rundt to millioner månedlige brukere.

Fjoråret endte, i motsetning til 2001, med et driftsresultat som gikk fint i pluss. Mens 2001 ble gjort opp med et driftsresultat på minus 468.439 kroner, blant annet på grunn av flere kostbare investeringer, ble 2002 gjort opp med et driftsoverskudd på 458.042 kroner. Omsetningen økte fra 12,3 til 12,7 millioner kroner.

- Vi har vært fryktelig forsiktig på kostnadssiden og bemannet opp på basis av de faktiske inntektene, ikke på grunnlag av forventede inntekter. Vi har vokst med markedet og antall brukere og ikke skremt brukerne med unødig kommersielle formater, sier daglig leder Espen Udland til Propaganda.

Han legger til at han tror Startsidens konservative annonsepolitikk er en av årsakene til suksessen.

- Vi er forsiktige med å tillate annonsørene for mange og for store annonseflater. Vi vil ha rolige, informative annonser. Det fører til at kundene kommer tilbake, sier han videre.

Videre mener han at en relativt lav utgiftsside og få dyre innkjøp også hjelper til.

- Vi har en billig serverpark og gjør alt salg og all utvikling på huset. Det eneste vi kjøper inn eksternt er linjene, sier han videre.

Startsiden satset på portalen Kvinneguiden for to år siden, men solgte selskapet med tap i fjor. Nå har de i stedet hoppet på en satsning i Sverige:

- Vi investerte i en portal i Sverige, sammen med et svensk selskap. Det er et heleid svensk datterselskap og alle kostnader ved utvikling og så videre ble tatt i fjor. I første kvartal økte inntektene våre med 80 prosent og det blir et godt halvår, avslutter Udland.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken