Gå til sidens hovedinnhold

- Du bør spise insekter

Derfor skal du putte maur, gresshopper, fluer og larver i munnen.

(YEYE): Det kan bli på tide å klage på at det ikke er en flue i suppen neste gang du går på restaurant, i hvert fall om vi skal tro amerikanske forskere. De vil nå få oss til å spise insekter. Det skal gi både helsemessige fordeler for hver og en av oss, men også være et miljøvernbidrag.

Et sunt tilskudd
Edderkopper, gresshoppere, larver, maur, biller og larver bør være en naturlig (!) del av dine måltider, mener forskerne. Hvorfor ikke spise kjøttkaker og bytte ut potetene med noen delikate fluer du har fanget i hagen?

I følge avisen Belfast Telegraph skal insektene være svært så sunne. De inneholder mange viktige næringsstoffer og proteiner, motvirker ulike sykdommer og er også en god bidragsyter til å holde økologien i balanse fordi det dermed vil bli spist mindre kjøtt. I tillegg består insekter av mye mer umettet fett enn andre typer kjøtt.

- Deilige
I følge naturalist og forfatteren av kokeboken «Eat A Bug», David George Gordon, har den vestlige kulturen kraftig undervurdert den noe eksotiske matkulturen.

LES OGSÅ: Luksus du ikke liker

- Insekter er de mest verdifulle, undervurderte og deilige dyrene i verden. Vesten er en av få kulturer som ikke spiser dem. Kanskje er det vi som er de rare, sier han til avisen.

Mange spiser insekter
Og Gordon kan ha nokså rett. Tall fra det uavhengige National University of Mexico viser at rundt 1.700 ulike insektsarter blir spist i over 113 land verden rundt. Noe for en hver smak?

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken