(SIDE2): Sommer betyr høysesong for insekter. Men det finnes noen huskeregler for hvordan du kan slippe unna de summende dyrene og dermed redusere sjansen for å bli stukket eller bitt.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

1) Unngå sterke parfymer
Insektene tiltrekkes til blomster så det er vel ikke så rart at de også liker søte lukter fra hår- og skjønnhetsprodukter? Men skal du til områder du vet det finnes mye mygg, knott og lignende insekter kan det være lurt å droppe parfymen eller leppomader som luker søtt.

2) Farger
Veps og bier liker farger og tiltrekkes til fargerike klær og glinsende smykker. Husk også at store mønstre trekker til seg disse insektene.

3) Mat- og drikkevarer
Det siste du vil er å svelge noe som kan stikke deg. Insektene elsker søte lukter og dette gjelder også mat og drikke. Vær derfor ekstra oppmerksom når du spiser ute i sommer. Insektene kjenner lukten enten om du er på piknik i parken eller griller på terrassen.

4) Reir
Det høres kanskje opplagt ut, men det er fort gjort å glemme seg når du arbeider i hagen eller maler huset. Husk å sjekke om det henger bikuber i takrenna eller om det finnes et reir i bakken før du begynner å vaske vinduer, svinge malekosten, klippe plenen eller trimme hekken.

5) Ikke få panikk
Hvis du synes at vepsen eller humla kommer litt for nærme så prøv å forbli rolig. Plutselige og raske bevegelser vil bare gjøre insektet stresset og som forsvarsmekanisme kan den prøve å stikke deg.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå