Like før klokken 9 om morgenen 20. juli plukket radaren til den statlige værvarslingstjenesten i USA opp noe som ble registrert som en lett regnbyge.

Problemet var bare at "bygen" spredte seg, fra Mississippi-elven mellom Wisconsin og Iowa, og nordover inn i Minnesota.

Radaren tok feil, dette var ingen regnbyge. Det var noe atskillig mer plagsomt.

Invasjon fra luften

"Regnbygen" viste seg å være en massiv sverm av døgnfluer som ble ført av vinden inn i Minnesota.

Døgnfluer tilbringer størstedelen av sitt liv som nymfer i vann, og som navnet tilsier lever de fullvoksne døgnfluene kun en kort periode. Dette kan være noen få dager, eller så kort som noen få minutter.

Dette var ingen unik situasjon, men det kan gå litt tid mellom hver gang en sverm av denne størrelsen forekommer. En lignende hendelse skjedde i 2012.

Trafikkulykker

Selv om man til en viss grad er forberedt, fører døgnfluene likevel til problemer i byene og tettstedene som blir "besøkt". På bilder fra USAs National Weather Service ser man tydelig at svermen dekker biler, fortau og bygninger.

I Hager City, Wisconsin skal insektene ha ført til en kjedekollisjon med personskader. De enorme mengdene med døgnfluer kan rett og slett gjøre veiene såpeglatte, noe som fører til trafikkulykker.

Brøytebiler

I tillegg kommer oppryddingen etter at svermen enten har dratt videre, eller døgnfluene har levd sitt korte liv og ligger døde tilbake.

Da det samme skjedde i noenlunde samme område i 2012, måtte man ta i bruk brøytebiler for å fjerne alle de døde døgnfluene.

Wired.com har omtalt hendelsen. Der kan du også se svermen slik den fremsto på National Weather Service sin radar.