(SIDE2): Dette bildet ble ikke slettet bare én gang, men to ganger fra Instagram. Nå ber de om unnskyldning.

Et bilde av en kvinne som har mensen har skapt en online-revolusjon, skriver blant annet The New York Times.

Skoleprosjekt

Kunster, student og dikter Rupi Kaur (22) fra Canada la ut et bilde av en menstruerende jente på sosiale medier. Det likte ikke folka som styrer Instagram.

Bildet er en del av et kunstnerprosjekt og viser en jente som ligger i en seng der blodet har lekket gjennom buksa. Ikke et ukjent problem for mange jenter. Kollasje-bildene som Rupi har brukt i sitt prosjekt skal sammen vise jenter i ulike situasjoner som er helt normalt i en kvinnes liv og i sin naturlige tilstand, skriver Metro.uk.

Rupi Kaur mener blant annet at det er tabu å snakke om nettopp menstruasjon til tross for at halvparten av verdens befolkning mellom puberteten og overgangsalder får mensen hver eneste måned.

- Dere slettet bilde av en kvinne som var fullt påkledd

Da hun la ut bildet av den menstruerende kvinnen mente Instagram at dette var i strid med deres retningslinjer og fjernet derfor bildet fra Kaurs Instagramkonto.

Den kanadiske kunstneren prøvde igjen, men Instagram slettet bildet nok en gang.

Da skrev Rupi Kaur et innlegg på sin Facebook-side:

«Takk til Instagram som understreker mitt poeng med mitt arbeid ved å svare med å slette mitt innlegg. Dere slettet et bilde av en kvinne som var fullt påkledd og som har mensen og mener dette går imot deres retningslinjer. Dette bildet er det jeg som har tatt. Det er ingen spesielle grupper som blir utsatt. Dette er ikke spam. Jeg vil ikke be om unnskyldning for å ikke å ha matet egoet i et kvinnefiendtlig samfunn som vil se kroppen min i bare undertøy, men ikke med en liten lekkasje når sidene deres er fylt med utallige bilder og kontoer der kvinner blir sett på som et objekt, er pornofisert og ikke behandlet som et menneske. Takk».

- En seier

Nå skriver Vice.com at en talsperson fra Instagram har vært i kontakt med Rupi.

- En fra Instagram fortalte meg at noen hadde flagget bilde (rapportert om noe de mener er upassende innhold journ.anm.), og at det var en feiltakelse å slette bildet.

Derfor har 22-åringen igjen lastet opp bildet av jenta med blodflekker mellom beina og denne gangen får innlegget ligge i fred, og Rupi jubler for det hun mener er en viktig seier.

«Vi gjorde dette. Dette er en beskjed om å ikke handle i stillhet. Dere er med på denne endringen. Dette viser at vi har makt og jeg er så stolt av dere», er noe av det den unge kunsteren skriver i sitt siste Instagram-innlegg.