Gå til sidens hovedinnhold

Institutt for Journalistikk henter ny leder utenfra

Institutt for Journalistikk i Fredrikstad får en ny leder som hentes fra Aftenposten.

Trine Østlyngen (50) er ansatt som ny instituttleder på Institutt for Journalistikk (IJ) i Fredrikstad. Det melder IJ selv.

Dermed slo Østlyngen de tre andre kamphanene, hvorav to var fra egne rekker. Frode Nielsen er i dag nestleder i IJ, men har tidligere vært en profilert mann i Internett-bransjen gjennom jobb for Internett Kanal 1 og VG.no, i tillegg til å jobbe for Schibsted i Sveits med gratisaviskonseptet 20 minuten.

Gunnar Bodahl-Johansen, som i dag er fagmedarbeider ved IJ, har lenge arbeidet ved instituttet og opparbeidet seg spesialkompetanse innen områdene journalistisk kildebruk og metode, pressejus, presseetikk og offentlighetsprinsippet.

I tillegg hadde tidligere redaktør i Økonomisk Rapport, Ivar Hippe, søkt på stillingen.

Østlyngen har siden 1998 vært opplærings- og utviklingsleder i Aftenpostens redaksjon. I perioden 1984-98 var hun høgskolelektor i journalistikk ved Journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo (tidl. Norsk journalisthøgskole).

Hun har i denne perioden også vært redaksjonssjef i TV 2 og hatt flere engasjementer og oppdrag for UNESCO. Østlyngen var i perioden 1975-84 journalist og vaktsjef i NTB.

Avgjørelsen ble fattet på rekordtid. Søknadsfristen var 15. juni og i løpet av 11 dager klarte styret i IJ å fatte en avgjørelse.

Østlyngen erstatter Eirik Moe som fratrer stillingen 1. september. Moe starter som ny ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?