(SIDE2): Feng Shui er den eldgamle kinesiske praksisen som blant annet handler om å plassere og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet.

Les mer om interiør her

Harmoni og balanse
Navnet Feng Shui betyr bokstavelig talt «vann» og «vind» på kinesisk, og representerer harmoni og balanse. Bruken av denne praksisen går flere tusen år tilbake.

Bli mer oppmerksom
Med enkle grep kan du selv ta i bruk denne effektive teknikken når du skal innrede dine omgivelser. Feng Shui har en naturlig logikk, men ofte er vi ikke oppmerksomme på ting rundt oss som gjerne virker forstyrrende.

Tips og triks
Med så mange arbeidstimer som tilbringes på jobben, er et ryddig kontor eller en ryddig pult en forutsetning for økt trivsel. Feng Shui Norge tipser deg om noen enkle grep du kan gjøre for å få orden på kontoret på 1-2-3:

1. Sitt med ryggen mot veggen for å øke opplevelsen av trygghet. Unngå å sitte med ryggen mot vinduer og dører, slik får du oversikten over hvem som kommer og går.

2. Hyller bør plasseres ved siden av pulten og ikke foran deg. Man tenderer til å fokusere på det man har foran seg, så la ikke forstyrrende elementer som hyllerot og lignende ta fokus bort fra pc-skjermen eller annen type arbeid.

3. Kjøp en plante! Grønne planter, helst med runde blader er positivt for arbeidsmiljøet. Unngår du kaktuser, unngår du konflikter. Bruk heller planter som renser inneluften.

4. Ta i bruk enkel fargelære. For inntjening anbefales fysiske farger som gult og rødt. For ro og klarhet er turkis midt i blinken.

5. Generelt tips: Ha det ryddig rundt deg. Rot er forstyrrende uansett om du lever under selvbedraget om at du har et «organisert rot».

Kinesisk lære
Ifølge nettleksikonet Wikipedia er tradisjonell eller klassisk feng shui en kinesisk etnovitenskap som henvender seg til planlegging og utarbeiding av byer, landsbyer, boliger og bygninger.

Feng Shui ble også tidligere benyttet ved konstruksjonen av graver og gravkamre, men reglene for boliger skiller seg fra dem som gjelder «yin-hus» (de dødes hus).

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!