Gå til sidens hovedinnhold

Kreative sprell med tapet

Tapet er ikke nødvendigvis forbeholdt veggene.

(SIDE2): Anita Åsnes står bak bloggen DraumeHjerte, der hun deler interiøridéer og hverdagsglimt med leserne sine. Ved hjelp av enkle grep og mye kreativitet kan leserne få gode tips til oppussing og fornyelse i hjemmet. Spesielt er hun en racer på tapetsering – og da gjerne på steder vi vanligvis ikke er vant til å se tapet.

Drivvedtapetet fra Storeys har gått som en farsott blant bloggere og interiørpresse, og Anita falt pladask da hun oppdaget det.

- Det jeg falt for var den flotte, slitte looken og de nydelige fargene. Strukturen i tapetet er også fantastisk. Den kjennes helt ekte ut når du tar på den, forteller hun.

Artikkelen er levert av ifi.no.

Drivved på stuebordet
- I utgangspunktet var planen å ha den på soveromsveggen – og dit skal den også opp etter hvert. Men da jeg fikk tapetet hjem kjente jeg at jeg hadde lyst til å bruke den til noe annet med en gang. Så jeg tok runden rundt i leiligheten og funderte på hvor den kunne brukes. Da kom idéen om salongbordet!, sier hun.

Bordet ble rengjort og tapetet limt på. For å beskytte og bevare bordet påførte hun også klar lakk oppå tapetet. Siden Anita er aktiv blogger ble naturligvis prosjektet delt med hennes lesere. Responsen var enorm!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Slag i slag på flere møbler
- Jeg er veldig glad i gjenbruk, og ettersom stuebordet ble så bra fant jeg flere ting som fikk samme behandling, forteller hun.

Kreativiteten hadde få begrensninger, og tapetseringen gikk slag i slag.

- Hermetikkbokser er geniale å kle med tapet. Det gir en super effekt! Det samme med vinkassen, speilet og skokisten. De ble som nye, og det ser veldig ekte ut, sier hun.

Inspirasjon på Facebook
Anita trekker frem en spesiell Facebook-side som en stor inspirasjonskilde når hun har små eller store oppussingsprosjekter hjemme.

- Tips & Inspirasjon Til Hjemmet består av helt vanlige damer (og noen få menn) uten formell utdannelse som deler sine kreative sprell og bilder. Det var her jeg fant igjen mitt kreative gen som hadde gått i dvale i årevis!, forteller hun.

Gruppen har over 34.000 medlemmer som deler og inspirerer hverandre.

- Jeg skylder en stor takk til Beate som administrerer siden. Hun har virkelig gjort en kjempejobb med å samle oss interiørfrelste på en plass. Jeg anbefaler alle som trenger tips eller inspirasjon til hus og hage til å ta turen innom og bli medlem, tipser Anita.

Mest likt!
Anita sendte inn bilde av stuebordet sitt i TV2 og LADYs «Tid for hjem»-konkurranse, og stakk av med seieren i kategorien Mest likt. Over 3.000 har vært inne og stemt på bordet, og Anita kan nå glede seg med å ha vunnet valgfri maling fra LADY/Jotun til en verdi av 10.000 kroner.

Kommentarer til denne saken