(SIDE2): Som vi skrev forrige uke melder IKEA at de i år er klassiske farger som rødt, hvitt, sølv og gull, og design med røtter i skandinavisk julefeiring som gjelder.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Materialene som er brukt i kolleksjonen er hovedsakelig filt, ull og strå, noe som gir et naturlig uttrykk. Det er i særlig grad rødt som preger tekstilene, sammen med grått som har vært toneangivende gjennom denne høsten. På grunn av sine enkle mønstre er IKEAs julekolleksjon aktuell gjennom hele vinteren, sa kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge, Frode Skage Ullebust i pressemeldingen.

Flere bloggere skriver fast om interiør på Side2. Klikk her for interiørsidene.

I tillegg til den tradisjonelle pepperkakedeigen byr i IKEA på en egen julekolleksjon som heter KOTTE. I en pressemelding opplyser de at denne omfatter det meste innen julepynt som puter, kranser, dekorasjonskuler, duker, gaveposer og ikke minst den tradisjonelle halmbukken.

Møbelgiganten har nå sluppet bilder av store deler av sin julekolleksjon, og ønsker du å planlegge eller bare å la deg inspirere før du setter i gang med juleforberedelsene hjemme så finner du bildene av store deler av den nye kolleksjonen i bildekarusellen under.

Ønsker du å ta det hele enda et steg videre kan du som vi har skrevet om før endre design på eksisterende eller nyinnkjøpte IKEA-møbler. Denne trenden kalles for IKEA-hacking og kan være både lønnsomt og kreativt om man legger sjelen i det. Inspirerende tips for deg som ønsker en mer utradisjonell IKEA-design finner du for eksempel i denne bloggen.

2533