(SIDE2): Å innrede en hybel, eller liten leilighet, er en kunst. Det kan fort bli rotete og overfylt, og det er derfor viktig å tenke funksjonelt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Slutt å tenke planløsning basert på bare gulvplass, men ta i bruk hybelens fire vegger, tak og gulv. Husk at veggene er til for å brukes, understreker Camilla Gjerset, IKEAs trend- og hjeminnredningsspesialist.

Se bildekarusell nederst i saken!

Multifunksjonelle møbler
Møbler med flere funksjoner og løsninger er essensielt om du har liten plass. Dette kan hjelpe til med å skjule, og skaper et renere uttrykk i en liten leilighet.

- En sofa kan han mange funksjoner. På dagtid kan den sosialiseres i og brukes som oppbevaringsplass samtidig som den er god å sove i på natten, sier spesialisten.

Kombiner
Om man bor på en liten hybel er det vanskelig å innrede både spisestue og kjøkken, men i stedet kan du satse på en kombinasjon.

Et rom utstyrt med minikjøkken og møbler som kan utvides i form av et fleksibelt bord og stoler som kan legges sammen og stables.

La stablestolene gjøre det de er laget for, og inviter til selskap.

Lyse farger til små rom
Fargevalget i små rom er viktig, og eksperten anbefaler de lyse fargene.

TIPS: Multifunksjonelle møbler

  • Seng med oppbevaring
  • Skap helt opp til taket, eksempel kjøkkenkrok eller hjemmekontor inne i skapet.
  • Slagbord
  • Sovesofa
  • Stuebord med oppbevaring

- Med lyse farger får du mer luft under taket. La veggene være lyse og ensfargede så kan du heller velge tekstiler i sterke farger og mønster for å skape liv. Tekstiler kan også lett byttes ut ettersom smak og trender endres, tipser Gjerset.

Møbler som skjuler
Siden små rom ofte skaper rot, er det viktig å velge møbler som kan skjule og skape orden.

- Mange ting kan også skjules som for eksempel kjøkkenet, spisebordet og sengen. Garderobeskap kan for eksempel være perfekt gjemmested for hjemmekontor. Smarte produktløsninger blir kvitt rotet. Sett dører på hyller, så får du mer orden. Velg et spisebord med klaffer. Bordets fleksible funksjon gir deg mulighet til å invitere til middag selv om du har et trangt kjøkken, oppsummerer Gjerset.

Oppbevaring
Interiørdesigner i D å BO, Kristine Bogstad, understreker at hvordan man oppbevarer tingene sine er essensielt når man bor på liten plass.

- Tenk på å få nok oppbevaringsløsninger og fast system i hvor man oppbevarer sakene sine. Når man ikke har så stor plass fungerer oppbevaringsmøbler, kombi spise- og sofabord løsninger, senger med oppbevaring under, veggskap og lignende bra, sier interiøreksperten.

Skap dybde
Å leke med farger for å skape dybde i rommet kan være en spennende løsning.

- Lyse farger med fondvegger i en dypere fare, for å gjøre rommet dypere og dermed større, anbefaler Bogstad.

Smarte møbler
For å holde det ryddig på få kvadratmeter er det mye man kan gjøre, og igjen er det snakk om oppbevaring og smarte møbler.

TIPS: Oppbevaring

  • Fast system i oppbevaringen
  • Pakk bort det du ikke bruker
  • Esker
  • Hyller: bruk veggene

- Man holder det ryddig på liten plass ved å ha smarte oppbevaringsløsninger, som skuffer og skap på vegg, samt et praktisk fast system med hvor man har ting. Man kan eventuelt pakke bort bøker og saker som man ikke bruker hver dag, opp på loft eller bod, tipser Bogstad.

System i kaoset
Interiørkonsulenten anbefaler også skap og hyller med dører, og hyller med dekorative kurver og esker, gjerne med lokk, for klær og andre gjenstander som ofte blir liggende på gulvet å rote.

For å få orden inne i skapet, kan man gjerne bruke esker for å skapet et visst system i kaoset.

949

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!