(SIDE2): Interiørekspertene har nesten alltid vakre hjem, som oser av personlighet og stil.

Vi kan under hva deres hemmeligheter er, men nå kan du faktisk få et innblikk i hvilke triks de bruker når de innreder.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Interiørnettstedet PointClickHome har snakket med noen eksperter på interiør, og fått disse til å avsløre noen hemmeligheter.

Miks gammelt med nytt
Å blande gamle gjenstander med noe nytt, skaper en levende stemning og gir rommet personlighet. Du kan finne mye på loppemarked, men vær forberedt på å lete litt før du finner skatten.

Interiøreksperten anbefaler å blande moderne kunst med gamle gjenstander, og understreker at kunst trenger ikke være noe dyrt og uoppnåelig, men noe du kan finne eller lage selv.

Lag selv
Det er mye du kan selv gjøre for å skape et personlig preg på interiøret, og det er ikke mye som skal til.

Et supert tips er å forstørre et bilde du selv har tatt. Let etter spennende motiver, og blås opp kun deler av bildet i stort format og heng det på veggen.

Du kan også kjøpe ett hvitt lerret og dryppe litt maling på det. Dette kan faktisk bli et fint kunstverk.

Gamle møbler blir som nye ved et strøk maling. Vil du ha en mer rustikk følelse kan du pusse av litt av malingen på kantene, og sette på egne håndtak som du kjøper på en antikkforretning eller andre butikker hvor de selger den slags.

Ethvert rom trenger et blikkfang
Interiøreksperten anbefaler at enhver spisestue bør ha en stor lysekrone, som et hovedfokus i rommet.

Ved å ha noe som skaper oppmerksomhet i ethvert rom, blir rommet mer spennende.

Ikke vær redd for farger
Interiørekspertene råder at man ikke bør være redd for å bruke farger. En sofa i en sterk farge kan fungere fantastisk bra i et rom hvor resten av interiøret er i basisfarger.

Bruk speil
Speil gjør et rom større, men det kan også fungere som fin veggdekor. Eksperten anbefaler å fylle veggen bak sengen med speil. Det er både sexy og dekorativt.

Veggtekstur
Du trenger ikke begrense deg til standard tapet og maling om du vil sette farge på veggene. Det finnes så mange ulike teksturer og muligheter på tapetfronten. Hva med bambustapet? Det er både miljøvennlig og trendy.

Bruk det du har
Eksperten anbefaler å mikse gamle og nye fotografier med ulike rammer, og henge de tett på veggen. Dette gir veggen liv, og viser kanskje noe uventet.

Bland maskulint og feminint
Bruk av for eksempel feminine farger og tapet, blandet med maskuline møbler i mørkt tre kan fungere kjempegodt. På denne måte trives begge kjønn like godt i hjemmet.

LES MER OM INTERIØR HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!