Gå til sidens hovedinnhold

Bruker du ennå denne nettleseren?

Da lever du farlig.

[Mobilen.no]: Du er kanskje en av dem som bruker nettleseren som fulgte med maskinen din.

Har du ikke oppgradert den siden, har du ikke bare en dårligere opplevelse av nettet enn nødvendig. Du lever også ganske farlig.

Det er versjon 6 og 7 av Internet Explorer som er problematisk.

For å finne ut hvilken versjon du har, klikker du på "Hjelp" i programmenyen oppe til høyre og så "Om Internet Explorer".

Har du et av de to vinduene nedenfor, betyr det at du bruker en utdatert nettleser.

Du er i så fall slett ikke alene. Større sider som Finn.no melder at over 20 % av brukerne fremdeles har gamle versjoner av Internet Explorer.

Det du imidlertid må være klar over, er at den gamle nettleseren din er et stort problem. Og det er veldig mye å tjene på å oppgradere.

Få bedre nettsider
Det er nettleseren som styrer opplevelsen når du surfer på internett. Enten du chatter på Facebook, skriver dokumenter i Google Docs eller sjekker eposten på Hotmail.

Om du bruker en gammel nettleser, vil du ofte få en halvveis opplevelse. Mange funksjoner vil ikke fungere skikkelig, og noen nettsider vil ikke fungere i det hele tatt. Dette gjelder spesielt de nye og mer interaktive sidene som kjører som programmer i nettleseren din.

Ting vil også gå mye tregere. Og vi snakker ikke om små forskjeller. På interaktive nettsider som Google Docs kan nye nettlesere være opp til 60 ganger raskere enn Internet Explorer 7.

Oppgraderer du nå, vil du oppdage at mange av nettsidene du besøker blir hakket penere, hakket mer funksjonelle og hakket mer lik slik utviklerne vil at du skal se dem.

Årets nye nettlesere er proppet med spennende funksjoner som venter på å bli tatt i bruk

Hjelp internett fremover
Når du surfer med en gammel nettleser, får du ikke bare en dårligere surfeopplevelse selv. Du bidrar også til at alle andre må holde ut med dårlige nettsider.

Det finnes nemlig en rekke spennende forbedringer som kan gjøres på verdens nettsider her og nå. Men som regel må utviklerne sitte og vente i flere år før nok brukere har oppgradert nettleseren sin. Dette etterslepet gjør at de fleste større nettsider i dag må bygges med grunnblokker som er flere år gamle.

Oppgraderer du nå, har du gjort ditt for at internett skal utvikle seg litt raskere og bli litt bedre.

Vær tryggere
Det å bruke en gammel nettleser er ikke bare kjedelig, det er også farlig.

Nettleserne er i et kontinuerlig våpenkappløp med hackere og svindlere, som finner på stadig nye måter å angripe nettbrukere på.

Når du bruker en gammel nettleser betyr det at du surfer med gårsdagens skjold og forsvar. Du er dermed et lettere bytte når ondsinnede nettsider prøver å få tak i dine personlige data eller legge inn virus på maskinen din.

Om du oppgraderer nå, vet du at du er i den tryggeste båten.

Disse kan du velge mellom
Dette er de fem største og viktigste nettleserne du har å velge mellom i dag. De mangler ingen av funksjonene som er i Internet Explorer 6 og 7, og er både bedre, raskere og sikrere.


Firefox – best på utbyggingsmuligheter. Les mer >>


Chrome – når farten teller. Les mer >>


Safari – nykommer fra Apple. Les mer >>


Opera – nerdenes favoritt. Les mer >>


Internet Explorer 8 – den trygge middelvei. Les mer >>


Usikker på hvilken nettleser du skal velge?
Les sammenligning på Teknofil.no

Kommentarer til denne saken