Gå til sidens hovedinnhold

Lagrer ALT du gjør på nett

Microsofts nettleser spionerer på absolutt alt du surfer etter.

Tyske myndigheter gikk nylig ut og advarte mot å bruke Googles nye nettleser Chrome. En av hovedårsakene er at myndighetene frykter Google får alt for mye informasjon om hva du gjør.

Alt du skriver sendes inn
En av de mest omstridte funksjonene i nettleseren er at Google logger hvert tastetrykk du skriver i adressefeltet, for å automatisk gi deg foreslåtte søkeord gjennom tjenesten Google Suggest.

Men nå viser det seg at Microsoft gjør det samme, samt mye mer, i Internet Explorer 8, som er sluppet i betaversjon og som vil lanseres for fullt senere i høst, melder IDG News.

I likhet med Chrome, logger også Microsoft alt du skriver i adressefeltet på nettleseren for å gi deg foreslåtte søkeord.

Lagrer alle nettsider du besøker
Men en ny brukeravtale viser at de også går mye lenger. Microsoft logger også IP-adresse, weblesertype og språkinnstillinger. Og på toppen av dette så logger Microsoft også alle nettsteder du besøker og hvor lenge du besøker forskjellige nettsider. På den måten kan de for eksempel skille ut hvilke sider du besøker ved et uhell, og hva du liker å surfe på.

Funksjonen kan skrus av. IDG News hevder funksjonen er påskrudd som standard, men Nettavisen har fått tilbakemelding om at det ikke stemmer. Under installasjonen får du spørsmål om du vil skru på funksjonen.

Microsoft har ikke kommentert saken overfor IDG.

Kommentarer til denne saken