InterOil Exploration & Production ASA måtte se produksjonen fra feltene i Colombia og Peru falle i september sammenlignet med august. Selskapet melder samtidig om at de har boret flere nye produksjonsbrønner som vil bli satt i produksjon.

Den gjennomsnittlige oljeproduksjonen ved selskapets felter i Colombia endte 1.912 fat per dag mot 1.934 fat per dag i august. I Peru falt produksjonen samtidig fra 4.579 fat per dag til 4.256 fat per dag fra august til september.

Nye brønner
Ifølge en separat melding mandag har InterOil nylig avsluttet boringen av flere produksjonsbrønner i Peru og Colobia. Alle de nye brønnene vil bli satt i produksjon.

I Peru er det boret en ny brønn i Mirador-Sør-feltet som avdekket to betydelige produksjonssoner. Den ene sonen er testet med en testproduksjon på 300 fat per dag. Hovedseksjonen skal testes om et par uker.

I Colombia har selskapet boret tre nye brønner som alle har påvist olje. Her venter selskapet på fraktureringsutstyr for å maksimere produksjonen. Den siste av de tre brønnen viste en produksjon på 298 fat per dag som var mer enn forventet.

Ser økt produksjon
Selskapet skriver i en oppdatering at de i Peru vil starte med dualproduksjon, hvor det produseres samtidig fra to seksjoner, noe selskapet mener vil gi betydelige produksjonsvolumer.

- Både Mirador-Sør-feltet i Peru og Mana-feltet i Colombia fortsetter å oppmuntre oss. Vi er sikre på at dette vil tilføre betydelige volumer i vår produksjon i Colombia og Peru i fremtiden, sier adm. direktør Nils N. Trulsvik i InterOil i en kommentar.