(SIDE2): 5 år etter sin debutplate er multikunstneren Samsaya atter en gang klar for å rendyrke musikeren i seg.

Comeback-singelen «Change» endte opp på 2.plass på VG-lista, og når den Snoop Dogg-godkjente andresingelen «Money» nå er ute, ventes det store ting av «Korslaget»-deltakeren.

- Snoop hørte hooket i låta da jeg spilte den live på et nachspiel, og han var overbevist om at den er en hit. Jeg var ikke helt sikker på om den skulle bli en singel selv, men hvis Snoop digger det er det mer enn bra nok for meg, ler hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Glem finanskrisa
Ingen skal i hvert fall beskylde Samsaya for å mangle timing når hun nå synger «money ain't all» i disse trange økonomiske tider.

- Jeg vet at det høres ut som en klisjé. Penger er ikke alt, liksom. Men det er som kjent mange sannheter i klisjéer, og jeg håper låta kan minne de som hører den på at det er viktig å slappe av og ta det med ro. Dette er en danselåt, som skapt for å unngå å krisemaksimere. Hør på meg og glem finanskrisa, gliser Samsaya.

Lytt: Samsaya på Myspace

Artikkelen fortsetter under bildet

Pop i Hollywood
Men om du trodde det bare var Snoop som har fått med seg Samsayas musikk i utlandet, tok du skammelig feil. Darren Aronofsky, regissøren av den tungt Oscar-nominerte «The Wrestler» med Mickey Rourke i hovedrollen, valgte som kjent å ta med låta «Dodge It» i filmen. Samsaya selv mener dette illustrerer de positive sidene av å promotere musikk på ukonvensjonelle måter.

- Sangen var med på en Levis-samler, og Aronofsky gikk bort til DJen på en klubb i USA da han hørte den for å finne ut hvem det var som sang. Han tok kontakt med managementet mitt og jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte at de ville bruke den. Jeg har fått så mange meldinger etter at filmen kom på kino her hjemme, ler hun.

Les saken: Norsk sang for Mickey Rourke

- Metalfolk stopper meg på gata
Selv om Samsaya ikke varte særlig lenge som korsjef i «Det Store Korslaget», har hun allerede merket effekten av å bli eksponert for et stort TV-publikum.

- Jeg tror mange har visst hvem jeg var før, men ikke at jeg drev med musikk. Nå blir jeg stoppet på gata av heavy metal-fans som sier de digger det jeg gjør, ler hun.

For selv om 29-åringen har prøvd seg som musiker før, har det gått i både filmroller og programlederjobbing i The Voice for Samsaya de siste årene. Nå er det artist hun vil være.

- Jeg føler at jeg har funnet min egen stemme nå. På den forrige skiva ville jeg være så mye på en gang. Nå er det popmusikk som gjelder, og det er noe jeg ønsker å vise frem til så mange som mulig. Vet du, det finnes fortsatt mange som tror jeg er en skikkelig undergrunnsrapper!

Vi har en følelse av at akkkurat det er i ferd med å endre seg...

«Money» kan kjøpes digitalt nå!