Ifølge Playboys store sexundersøkelse er det nesten like stor andel av menn som kvinner som barberer underlivet. Dersom du ikke er en del av den andelen, er det kanskje på tide å bli det. Damene vil garantert sette pris på litt mindre jungel der nede.

Diane Wood er datteren av mannen bak ikoniske Barber Shop Paul Maul i New York, og talskvinne for barberhøvelmerket King of Shaves. Her er hennes barberingstips ifølge Mademan.com:

1. Rett utstyr

Du trenger en elektrisk hårtrimmer, babypudder eller talkum, en barberhøvel av god kvalitet, barbeolje eller - skum, fuktighetsgivende aftershave og et speil.

2. Vask og tørk

Området du skal barbere må være rent og tørt, tilfør gjerne også litt babypudder.

3. Klipp lengdene

Bruk først hårtrimmeren til å klippe de lange hårene, slik at det blir enklere å utføre barberingen etterpå.

4. Se deg i speilet

Stå foran et stort speil og finn ut hvilket område du vil barbere. Bruk hårtrimmeren til å klippe en slags markering av det trekantede området.

5. Trim

Bruk hårklipperen til å trimme de lange hårene som stikker utenfor markering du nettopp lagde. Beholde gjerne en trimmet «sveis» på området ovenfor penis, hvis du foretrekker det framfor å være glatt. Men for all del, ikke behold afro'n!

6. Babypudder og barberolje

Bruk litt babypulver på området du skal barbere, fukt deretter med litt varmt vann. Ikke forsøk deg på barbering av helt tørr hud. Bruk så barberolje eller barberskum, eventuelt begge deler.

7. Barbér

Før høvelen forsiktig i samme retning som hårene gror. Rens barberbladet mellom hvert drag. Dersom du føler deg komfortabel med det kan du også barbere nederst på skaftet, i så fall bør du også trimme hårene på skaftet før barbering dersom de er lange og stramme huden når du barberer.

8. Tilfør fuktighet

Smør på en beroligende krem som er tilpasset for etterbarbering. Da unngår du sårhet og utslett.