Mens vi venter på oppdateringen av iPhone til operativsystemet iOS 6 har det dukket opp et bilde som kan avduke at den beryktede iPad Mini faktisk eksisterer.

- Dette ser ut til å være det første bildet av fullt fungerende iPad Mini, skriver den anerkjente teknobloggen gizmodo.com.

Bloggen argumenterer at bildet kommer fra den samme kilden som med stor nøyaktighet lekket detaljer rundt den nå avdukede iPhone 5.

Bildet ble først publisert på den kinesiske bolopad.com. Nettsiden hevder bildene viser den ekte varen.

Ryktene om en iPad Mini har gått lenge. I april kom det frem at en av de som kjenner Apple aller best, nemlig John Gruber, mannen bak Apple-bloggen daringfireball.net, fortalte at han med sikkerhet vet at Apple har en iPad mini med 7.85" skjerm i sine utviklingslabber på hovedkontoret i California.

- Produksjonen startet

Siden har det ikke boblet over av informasjon, men bildet bolopad.com kan tyde på at Apple virkelig har en miniversjon av iPad med en skjerm på 7-8 tommer. Bildet viser også en enhet utstyrt med Apples nye tilkoblingsport Lightning.

Den kinesiske avisen Economic Daily News melder onsdag at Apples underleverandør Pegatron har startet produksjonen av iPad Mini, skriver danske Ekstra Bladet.

Det var på podcasten, «The Talk Show», at John Gruber omtalte iPad Mini første gang. Gruber sa, ifølge The Next Web, dette angående den lille iPaden:

«What I do know is that they [Apple] have one in the lab... a 7.85 inch iPad that runs at 1024×768... it’s just like the regular iPad shrunk down a bit, I’ve heard from multiple people that this is something that they’re kind of noodling with.»

Den oppløsningen er den samme som vi finner i de to første generasjonene av iPad og dermed trenger ingen apper å skaleres og iPad mini ville vært klar til å hoppe rett inn på markedet. Skal vi tro bildene som er lekket, blir iPad Mini - i likhet med de fleste andre i-dingsene på markedet nå - utstyrt med kamera både foran og bak.

HTML EMBED

Men skal vi tro på bildene?

iPhone 5-lekkasjene stemte

Gizmodo.com går langt i å antyde at bildene må vise den ekte varen.

- I lys av tidligere bevis, er jeg er redd vi må tro på Bolopad. Jeg må innrømme at jeg lurer på om alle disse lekkasjene er en tilfeldighet, skriver nettsidens Jesus Diaz.

Han argumenterer med at iPhone 5 var den dårligst bevarte hemmeligheten i Apples historie.

- Ipad Mini kommer til å bli den neste. Det føles nesten som om Apple slipper produktene ut av fabrikken for å kontrollere forventningene i markedet og reaksjoner fra pressen og forbrukere, skriver Diaz.

Pris og lansering

Nettsiden AllThingsD hevder å vite at Apple kommer til å annonserer iPad Mini kort tid etter lanseringen av iPhone 5, og at minibrettet vil rulles ut i oktober.

Prisen på en iPad Mini er det selvsagt ingen som kan si noe konkret om, men ifølge New York Times vil en iPad Mini bli betydelig billigere enn dagens iPad.