I løpet av forrige uke kom det frem at en av de som kjenner Apple aller best, nemlig John Gruber, mannen bak Apple-bloggen DaringFireball.net, fortalte at han med sikkerhet vet at Apple har en iPad mini med 7.85" skjerm i sine utviklingslabber på hovedkontoret i California.

Denne artikkelen er levert av bloggen Teknolicious.

Det var på podcasten, «The Talk Show», at John Gruber slapp nyheten, som i grunn ikke bør overraske noen ettersom Apple selvsagt tester ut mange produkter som ikke kommer på markedet. Allikevel er det mange som etterspør en mindre iPad og ryktene rundt en iPad mini har svirret i lang tid nå. Gruber sa, ifølge The Next Web, dette angående den lille iPaden:

«What I do know is that they [Apple] have one in the lab... a 7.85 inch iPad that runs at 1024×768... it’s just like the regular iPad shrunk down a bit, I’ve heard from multiple people that this is something that they’re kind of noodling with.»

Den oppløsningen er den samme som vi finner i de to første generasjonene av iPad og dermed trenger ingen apper å skaleres og iPad mini ville vært klar til å hoppe rett inn på markedet. Men hvorfor skulle Apple lansere en iPad mini?

Prisen, selvfølgelig! Apple har balletak på konkurrentene i markedet for nettbrett med 10'' skjerm og priser fra snaue 4000 og oppover. Men ryktene rundt en egen Google Nexus tablet svirrer, samtidig som Amazon selger veldig mange av sine subsidierte Kindle Fire-nettbrett som begge plasserer seg i det billigere segmentet, med mindre skjermer og svakere maskinvare.

Lurer du på hvordan det vil bli med 7.85 tommer over diagonalen på skjermen, i stedet for de 9.7 tommene som dagens iPad har? Den lille iPadens høyde vil bli omtrent som bredden på den store. For et bilde på hvordan det er kan du ta et skjermbilde av iPaden din (trykke på låseknappen og hjemknappen samtidig) i portrettmodus, for så å se på det i landskapmodus. Det blir som på bildet over.

Forskjellen på 9.7'' og 7.85'' er markant.

Med samme oppløsning som på de to første iPadene vil man med 7.85'' få en PPI på 163. Det er en betegnelse på pikseltettheten, og vil plassere den mellom iPad (1. og 2 gen.) som har 132 og nye iPad som har 264. Kanskje Apple kan gå e-bokveien for å markedsføre iPad mini?

Det store spørsmålet er jo selvsagt om Apple i det hele tatt kommer til å satse på mini-segmentet? Det er vanskelig å si. Steve Jobs sa dette da han ble konfrontert med spørsmålet om mindre iPader, etter lanseringen av den første generasjonen:

«There are clear limits to how close elements can be on the screen before users can’t touch accurately. We believe 10-inch screen is minimum necessary.»

Men nå er det ikke Jobs som styrer skuta til Apple lengre, og markedet for mindre, billigere nettbrett har endret seg og Apple står inntil videre på sidelinjen.

Denne saken er opprinnelig publisert på Teknolicious. Les også:

Kilder: The Next Web, MacRumours (bilde)