IKKE NÅDIG: Hallstein Bjercke (V) sammenlignet Raymond Johansen (Ap) forslag til navnendring med Julius Cæsars forslag om å gi sommermåneden juli hans navn. Foto: Terje Pedersen/Heiko Junge (NTB Scanpix)

- Det mest pompøse forslaget siden Julius Cæsar

Raymond Johansens forslag til navnendring er ikke bare pompøst, men også ulovlig, mener politikere.

– Fru president, la meg først få gratulere hans høyhet byregjeringslederen, med å ha fremmet det mest pompøse forslaget for et folkevalgt organ siden Julius Cæsar foreslo å bytte navn på en måned til juli.

Det sa bystyrerepresentant Hallstein Bjercke (V) da Raymond Johansens forslag om å endre navnet «byrådet» til «byregjering» ble diskutert i Oslo bystyre, skriver TV 2.

Les: Nå er Raymond regjeringssjef i Oslo
Les også: Stortingspolitiker sammenligner Raymond Johansen med Fleksnes

Johansen selv mener at navnendringen vil gjøre det lettere for folk å forstå hva politikere driver med, og at det derfor er språklig mer korrekt med «byregjering».

Et knapt flertall i bystyre i Oslo stemte for å endre navnet, men Høyre, Venstre og Frp fremmet krav om at navnendringen først skal gjennomgå en lovlighetskontroll.

Flere tungvektere, inkludert tidligere justisminister Odd Einar Dørum og jusprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen, har sagt at navnendringen er ulovlig.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør