HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zHexcLYfSN5ykHnq5Yzv9HuqLw-Q6sOKZyxhUfM4O-x1n4oiysGl-ToIJ4x1-4tFsEzRuZcbXlilDtSkpc9_LUm6yx1hDjehWOg0wo5gP0E4khMVmOo5vd0QEjnz1xDtPpexP1IuFAw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Ser du slik ut etter du har sminket deg, har du gjort noe feil

Se hvordan du rydder opp i sminkesøl.

(SIDE2): Neste ut i Side2 Skjønnhets videoserie «Ekspertene» ver Stephan Ulvund Øien, internasjonal makeup-artist for IsaDora, som viser hvordan man rydder opp i øyenskyggedryss og annet søl.

Når krisen er ute

De fleste som bruker sminke vet hvor irriterende er når sminken er lagt og øyenskyggen er det siste du skal gjøre før du går ut døra, men så ender du opp med å bli seende ut som en koalabjørn.

Dette kan du faktisk, som du får se i videoen, bruke til din fordel. Sølet kan bli til en del av et perfekt sotet øye, om du rydder opp på riktig måte. 

I videoen bruker Øien foundation til å rette opp i sølet, noe som fungerer som et viskelær.

Ikke for nært

Men du bør være lit forsiktig med å gå for nært selve øyet.

- Jeg legger generelt lite produkt under øynene, spesielt om der er mye rynker, og pudrer godt over. De bevegelige delene av øyet får produktet ofte til å samle seg i linjer på, grunn av friksjon og oppvarming, sier han til Side2..

Du bør også huske på at fargen under øyet bør være noe lysere enn din egen tone.

- Måten jeg legger de mørke og lyse linjene på kalles «facemapping». Målet med dette er å veie opp skygger, å forstørre høyder med lys og trekke tilbake, eller løfte med mørkhet. Selve «facemappingen» kan endre seg med årene, slik som ansiktet også endrer seg, sier han.

Se flere «Ekspertene»-videoer her:


BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus