Har du en iPad så vet du at du må lade den relativt ofte. Undersøkelser har vist at en vanlig iPad-eier lader lesebrettet omtrent annenhver dag. Det bruker selvfølgelig nok strøm.

Det er totalt rundt 67 millioner slike lesebrett i verden, og det kan selvfølgelig bety at ganske så mye strøm brukes til å lade opp alle sammen.

... men vet du hvor mye?

En iPad som lades annenhver dag vil bruke rundt 12kwh med strøm i året.

Nå har du kanskje ikke så stort forhold til hvor mye en slik kwh er, eller hvor mye det koster.

Sjekk priser på iPad hos forskjellige leverandører på vår tjeneste www.prisene.no

Vel, betaler du spotpris på strøm med påslag vil du betale fra rundt 35 øre per kWh (spotpris 25.juni med lavest påslag). Altså en årlig kostnad for å lade en iPad på litt over 4 kroner.

Hvis du samtidig irriterer deg over høye strømpriser i Norge så kan vi fortelle deg at den amerikanske utgaven av denne saken, hvor de faktisk har regnet ut dette hos EPRI (Electric Power Research Institute) sier at kostnaden er 1,36 dollar i året. Eller 8,2 kroner.

PS! Å lade en laptop et år har et gjennomsnittlig kraftforbruk på 72,3kWh (om du husker å ta ut kontakten når du ikke lader). En flatskjerm på 42 tommer bruker 258 kWh. Det er ingenting om du sammenligner det med kjøleskap (627 kWH), men en strømforbruk på 2-300 kroner er vel greit for å holde ølen kald (Pål, kjøleskap kan brukes til andre ting, red.anm.)