Onsdag kveld kommer Apple til å avduke etterfølgeren til iPad 2 - et produkt som det vel er lov å kunne si at har vært en suksess.

Og skal vi tro de siste ryktene kommer ikke den nye dingsen til å bli hetende iPad 3. Ifølge gigantnettstedet Cnet News kommer Apple i stedet til å gå for navnet iPad HD. Dette er meldinger som nå ser ut til å komme fra flere forskjellige kilder.

Med tanke på at nettbrettet etter alle solemerker kommer til å fortsette å ha en skjerm med 4:3-format, er det en anelse misvisende, men hovedårsaken er at Apple har implementert en splitter ny skjerm med betydelig høyere oppløsning.

Ekspertene hos Cnet skal ha klart å få tak i ganske mye informasjon om enheten allerede, eller det de kaller velfundert gjetting, om hvordan den nye enheten blir.

Bedre skjerm

Først og fremst tyder det på at skjermen får en doblet oppløsning til 2048x1536 bildepunkter. Dette er en betydelig høyere oppløsning enn FullHD (1920x1080), men det er altså 4:3, ikke 16:9. I praksis betyr det at det fortsatt blir svarte striper over og under bildet om du ser en film i bredformat.

Om ryktene stemmer, vil kvalitetsforskjellen oppleves omtrent som ved overgangen fra iPhone 3GS til iPhone 4, da telefonen fikk det Apple kaller Retina-skjerm.

Bedre kamera

På dette feltet er antakelsene heller vage, men Cnet tror at hovedkameraet vil bli av samme typen som sitter på iPhone 4S, mens videokonferansekameraet vil få HD-oppløsning for bedre FaceTime-kvalitet i samsvar med den nye skjermen.

Prosessor og grafikk

Det har lenge blitt spekulert i om iPad 3 kommer til å få en firekjerners prosessor, men ifølge Cnet ligger alt an til at den nye prosessoren A6 ikke kommer til å ha fulle fire kjerner. Dette går både på tekniske aspekter, og batterikapasitet. Alt tyder derimot på at prosessoren vil bli merkbart raskere enn forrige generasjon.

Det som derimot er hevet over tvil er at iPad HD vil få vesentlig bedre grafikkytelse - noe som er helt essensielt med dobbelt så høy oppløsning på skjermen.

4G?

LTE-nettverker bygges nå etter hvert ut i full fart både i USA og i Europa, og Cnet tror iPad HD vil bli den første enheten som vil få LTE/4G-støtte på de dyreste versjonene. Dette var riktignok noe som mange trodde skulle komme på den siste iPhone, men den feilet som alle husker totalt i å tilby de store endringene som var ryktet på forhånd.

Men siden iPad er en dataenhet, og 4G er et datanettverk, er det ingen ulogisk match. Batterikapasitet er det mest logiske som kan stå i veien.

Siri

Siri var den eneste nyheten med iPhone 4GS verdt å nevne, utover bedre kamera, og det er ingen grunn til at hun ikke skal dukke opp på neste iPad heller.

Hjem-knappen bort?

Det har lenge vært spekulert i om Apple er i ferd med å droppe den velkjente Hjem-knappen. På invitasjonsbildet er knappen ikke synlig, men det er heller ikke tydelig hvor bildet egentlig er tatt fra. Mange mener at bildet bare er tatt av nettbrettet i horisontal possisjon.

Det som hevdes å være lekkede bilder av iPhone 5 viser en hjemknapp, og om det er noe å gå etter, tyder det på at iPad HD også vil ha en slik knapp.

Cnet tror i det hele tatt at designet i seg selv ikke kommer til å være vesentlig endret fra dagens versjon, men en liten forbedring/endring. Det er heller ikke mye som tyder på at de vil endre prisstrategi, selv om det spesielt i USA har kommet flere verdige konkurrenter.