(KLIKK): Da vi planla å teste tastaturmapper eller tastaturomslag for iPad, trodde vi det skulle bli vanskelig å skille de ulike modellene fra hverandre.

Men det ble langt lettere enn vi hadde trodd. To av modellene i testen har tastaturer som vi mener er ubrukelige. Hovedsakelig på grunn av plasseringen av æ, ø og å.

Et tredje tastatur faller igjen av andre årsaker. Vi satt derfor til slutt igjen med tre brukbare kandidater.

Egenskaper i prioritert rekkefølge:

Tastaturet: Den eneste grunnen til at du bør kjøpe en tastaturmappe er for å skrive. Helst mye. For om du bare skal bruke tastaturet av og til, bør du kanskje vurdere en annen løsning. Kanskje et beskyttelsesomslag og et vanlig eksternt Bluetooth-tastatur? Vi har derfor i denne testen lagt aller mest vekt på tastaturet.

Neste punkt på listen er ergonomi. Her har vi sjekket hvor lett det er å montere og demontere iPad-en og hvordan skjerm og tastatur fungerer sammen. Skjermvinkel, festeordninger og om nettbrettet kan brukes i «nettbrettmodus» på en enkel måte.

I det norske markedet er design viktig. Det er ikke alt som er designet og produsert i Asia som fungerer hos oss. Vi har derfor sett på materialvalg, design og herunder byggekvalitet.

Det siste punktet er pris. Dette er ikke tillagt veldig mye vekt. Siden alle koster under 1000 kroner, tror vi form og funksjon er viktigere enn pris for norske forbrukere.

Om man betaler 599 eller 899 kroner er ikke like viktig som at man faktisk får et tastatur som gjør jobben den er satt til.

Av de tre kandidatene som slapp gjennom vårt nåløye, har vi delt ut en best i test-pris og en godt kjøp-utmerkelse.

Topp 3:

ZAGGKEYS FOLIO FOR IPAD AIR
Gjør iPad-en til en PC

Veil. pris: 659
Terningkast: 6

LOGITECH ULTRATHIN KEYBOARD FOLIO FOR IPAD AIR
Stilig, men uvant
Veil. pris: 788
Terningkast 4

BELKIN ULTIMATE KEYBOARD CASE FOR IPAD 2/3/4
Tynt og lekkert
Veil. pris: 949
Terningkast 4

LES HELE TESTEN HER.