Gå til sidens hovedinnhold

- Iphone 5 får kjempeskjerm

Det hevder koeransk leverandør.

Tidligere i uken skrev Side3 om ryktet rundt en mini-iPad. En slik dings har figurert på ryktebørsen siden slutten av 2011, og nå skal en sjef i Samsung, som riktignok ikke er navngitt, ha fortalt Korea Times at selskapet produserer en skjerm på 7,85 tommer for Apple, til en dings som skal slippes i 2012.

Avdøde Steve Jobs hadde store motforestillinger mot en miniipad, og hva om det ikke er er snakk om et lite nettbrett, men en stor iPhone ?

Det er hva den sørkoreanse avisen Maeil Business Newspaper skriver torsdag. Ifølge avisen skal Apple har bestilt såkalte retinaskjermer på 4,6 tommer fra sine leverandører i Sør-Korea, skriver blant andre nyhetsbyrået Reuters og den britiske avisen Daily Mail.

Både LG og Samsung, to av de største selskapene i Sør-Korea, leverer skjermer til Apple. Ingen av selskapene ønsker å kommentere påstandene overfor Reuters.

Dersom ryktet skulle stemme, vil det gi iPhone en skjerm på størrelse med Samsungs Galaxy S2, men fremdeles mindre enn den digre 5,3 tommers skjermen til Galaxy Note. Ryktet om at Apples neste iPhone vil få større skjerm har gått lenge, sammen med påstander om en tynnere, lettere og raskere telefon.

Taiwanske DigiTimes hevder også at den neste iPhone vil bli utstyrt med hurtigmobilnettverket 4G. Ikke en helt utenkelig idé ettersom dette er en av utbedringene i den nye iPad-en. Og at 4G tross alt gir mer mening i en telefon, ettersom den oftest er med til områder uten WiFi. Ifølge Daring Fireball er det utfordringer med batterilevetid og stramme designkrav som så langt har hindret Apple å inkludere 4G i smarttelefonen.

Maeil Business Newspaper skriver også at telefonen er planlagt lansert innen andre kvartal 2012.

Rykter er selvsagt bare rykter, og Charlie Sorrel i bloggen Cult of Mac stiller spørsmål ved om en større skjerm egentlig er hva Apple ønsker. Et av fortrinnene Apple har overfor for eksempel nevnte Galaxy, er nettopp at iPhone er annerledes, lett å bruke og har alle de appene en kan tenke seg.

- Jeg tror Apple sannsynligvis kommer til å beholde dagens størrelse på skjermen, om ikke annet fordi alle appene i App Store er designet for en 3,5 tommers skjerm, uttaler Sorrel.

Interessert i iPhone og iPad? Da kan vi anbefale disse:

Kommentarer til denne saken