Gå til sidens hovedinnhold

iPhone-hysteri i Frankrike

Fransk åpning for Apples populære mobiltelefon.

France Telecom opplyser at de regner med å selge mellom 400.000 og 500.000 iPhones fra Apple i løpet av 2008. Det er det franske mobilselskapets merkenavn Orange som skal tilby årets mobilhype i det franske markedet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi venter å selge flere hundre tusen i et helt år, så 400.000 til 500.000 er mulig, sier en talskvinne ifølge Dow Jones Newswire.

Fransk åpning
Konsernsjef Didier Lombard sa tirsdag at så mange som 100.000 iPhone kan bli solgt innen utgangen av inneværende år.

Noen butikker tyvstarter salget av iPhone onsdag kveld i Frankrike. Det ventes lange køer utenfor de 12 butikkene som holder nattåpent for å selge telefonene. Prisen med et abonnement fra Orange vil ligge på 399 euro, mens en åpen og fri telefon vil koste 749 euro. I norske kroner tilsvarer det 3.225 kroner og 6.057 kroner.

iPhone blir tilgjengelig over hele Frankrike torsdag.

Over all forventning
Da iPhone ble lansert i USA ble hele 1,4 millioner enheter solgt i løpet av tre måneder. Hele 270.000 ble solgt i løpet av de to første dagene. Det var langt over forventning. En optimistisk Apple-sjef hadde forventet å selge 730.000 mobiltelefoner i de tre månedene.

9. november var det tyskerne og britenes tur til å gå mann av huse for å sikre seg iPhone. Også der ble den presentert med brask og bram. Eneoperatør i England ble O2, mens Deutsche Telekoms T-Mobile ble valgt i Tyskland. Prisen på telefonen i England med abonnement i Storbritannia ble på 269 britiske pund, mens iPhone vil koste 399 euro i Tyskland.

Apple har valgt seg ut enkelte teleoperatører som får enerett til å selge telefonen med abonnement i respektive land. Dette har de fått kritikk for. I USA har seg solgt telefoner som er bundet til abonnement og begynte å gjøre det tilsvarende i Europa. Det ble ikke godtatt og T-Mobile i Tyskland måtte til slutt tilby iPhone uten abonnement.

Er i Norge
Det er ikke klart når Apple velger å lansere iPhone i Norge, men det hindrer ikke nordmenn fra å kjøpe.

Ifølge Nettavisen finnes det allerede 3.000 med iPhone i Norge og antallet øker. Dette er telefoner som kjøpes i USA og Europa, men som låses opp for bruk i de norske mobilnettet.

Følg Apples ferd på Nasdaq her

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant