Vi har plukket ut det vi mener er de ti beste appene til iPhone på norsk fra norske utgivere. Kom gjerne med flere forslag i kommentarfeltet!

1. Matprat

Det er over ett år siden appen ble oppdatert, men det store utvalget av oppskrifter du finner inne i denne appen som er reklame fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt er enkel og strålende.

Den er på over 100mb så pass på når du laster ned...

Her finner du Matprat

2. Taxi nå!

Er du et kjent sted så har du kanskje lagret nummeret til nærmeste taxi eller holdeplass. Med en gang du er et helt annet sted så er det ikke så enkelt. Taxi nå! er egentlig kun en oversikt over telefonummere med mulighet for å sende sms, men står du og venter på en taxi er de 35 kronene du betaler for appen klart verdt det.

Her finner du taxi nå!

3. Elleville Elfrid

Prisen på denne appen kan skremme bort mange, hele 42 kroner skal folkene bak den ha. Den er dog såpass bra og underholdende for barn at den kan anbefales. Sammenligner man det med prisen på en barnebok eller et barnespill på en annen plattform så er det slettes ikke så verst. Det er ni forskjellige aktiviteter for barna i appen.

Appen fungerer både på iPhone og iPad.

Her finner du appen

HTML EMBED

4. Topp 10 London

Denne reiseguiden er riktignok fra 2009, men for 95 kroner får du en fullverdig og svært god reiseguide til London. Det at du kan få kartene uten å koble deg på nett kan spare deg for mange penger, og at alt innhold kan kikkes på under flyturen er selvfølgelig også et pluss.

Skal du ha en reiseguide til London på norsk er dette en absolutt anbefaling, og sammenligner du med prisen på en reiseguide i bokhandelen kommer du virkelig godt ut.

Her finner du appen

5. Norsk Tipping

Appen fra Norsk Tipping gir deg muligheter til å få resultater fra dine spill, spille direkte på Lotto, Odds, Keno, Viking Lotto og Tipping - og er rett og slett så glimrende at det fort kan bli din favorittapp. Den er gratis å laste ned, men det koster selvfølgelig penger å spille.

Her finner du appen

6. Wordfeud

Den er riktignok ikke helt på norsk, men har norsk ordbok for å skrive norske ord - og er tross alt laget i Norge. Et helt glitrende spill med noen mangler (rankinglister m.v.) Likevel, gratis underholdning er ikke å forakte.

Her finner du Wordfeud

7. Easy Peezy

Denne matappen fra The Flying Culinary Circus høres ikke mye norsk ut, men den er nå det da. En veldig fin app som gir deg utgangspunkt for å lage veldig god mat. En kjempefin kokebok til kun 21 kroner.

Her finner du appen

8. Finn bileier

Denne appen har du forhåpentligvis ikke bruk for alt for mange ganger, men det den gjør noe enkelt: Finner ut hvem som eier et registreringsnummer. I tillegg kan du få vite når bilen skal på EU-kontroll og vite om bilen har heftelser.

Neste gang noen har parkert inn bilen din så er de 7 kronene du betalte helt greit.

Her finner du appen

9. YR

Den beste værmeldingen på nett, og den appen du kommer til å bruke MYE.

Last ned her

10. Norske aviser

VG

Dagbladet

Nettavisen

Aftenposten