Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du iPhone-batteriet til å vare lenger

Åtte enkle triks.

Det er alltid like irriterende når mobilen går tom for strøm. Spesielt om du har en viktig telefon du bare ta, eller om du er på vei til kafé ved å bruke Googlemaps, og plutselig så blir skjermen svart.

Men det finnes heldigvis triks du kan ta i bruk for å forlenge levetiden til mobilbatteriet. Her er åtte av dem!

1. Ikke lukk apps

Det er ikke nødvendig å lukke iphone-apps. En konstant åpning og lukking av apps tar mye strøm, og er totalt unødvendig ettersom Apples operativsystem sørger for å sette appene i ventemodus når du ikke bruker de. Unntaket er imidlertid musikk- og karttjenester. De kan med fordel lukkes når du ikke bruker dem.

2. Ikke legg en fulladet telefon i laderen

Aldri la en fulladet mobil forbli i laderen. De fleste av dagens mobiltelefoner har lithium-batterier som vil overopphetes om de forblir koblet til laderen. Over tid vil det både svekke og skade batteriet.

3. Ikke lad batteriet fullt hver gang

Det er ikke nødvendig å lade telefonen til full kapasitet hver gang den er koblet til laderen. Det optimale er å lade til rundt åtti prosent, og deretter sette den i laderen på nytt når batteriet går ned til førti.

4. Sett i flymodus under lading

Dette fører til at telefonen lades så raskt som overhodet mulig.

5. Ikke gå helt strømtom

Om du hele tiden lar batteriet bli tømt vil det på sikt skade både batteriet og telefonen. Likevel er det viktig å la telefonen lade seg fullstendig ut ca. en gang i måneden. Dette gir batteriet muligheten til å kalibrere seg.

6. Forandre mailinnstilingene

Du kan forandre på innstillingen som forteller telefonen din hvor ofte den skal se etter nye mail. Å be telefonen din om å sjekke dette hele tiden bruker mye strøm, og sørger for at batteriet tømmes raskere. Dette kan du justere selv i innstillingene.

7. Ikke legg laderen i stikkontakten

Alle former som elektroniske gjenstander som er plugget inn i en kontakt, bruker strøm - selv om den ikke er i bruk. La derfor aldri laderen ligge plugget i kontakten om du ikke lader telefonen.


8. Skru ned lysstyrken

Halverer du lysstyrken på mobilen kan du øke batteriets brukstid med opp til to timer ekstra for hver lading.

Under kan du se Youtube-videoen som gir deg de lure iphone-tipsene.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken