Her er de mest populære appene for iPhone, iPad, Android og Windows-telefoner med våre vurderinger og terningkast.

iPhone:

1. Min Oversetter Pro

Oversetterapp for iPhone. Oversetter tekst til tale, og oversetter til 58 språk. Ord og setninger du oversetter kan lagres, og du kan sende oversatte meldinger på SMS og Facebook. God app for deg som kommuniserer mye med forskjellige språk og/eller er mye på reise. Inneholder enkelte feil som alle automatiske oversettere, men du vil nok gjøre deg forstått.

Koster 7 kroner i en begrenset periode.

Her finner du appen

2. Rat On A Snowboard

Dette spillet lar deg styre en rotte på ett snowboard (ikke sjokkerende det kanskje). Spillet er et underholdende spill som er enkelt å lære, men vanskelig å mestre. Det eneste som kan sies er at det muligens blir litt likt i lengden, og hvis du først ikke klarer noe er det veldig frustrerende.

Spillet koster 7 kroner

Her finner du appen

3. Sleep Cycle Alarm Clock

Dette er en klokke som etter sigende skal analysere din søvnrytme og sørge for at du våkner opp uthvilt. Den analyserer hvordan du beveger deg på natta og vekker deg i løpet av 30 minutter før du har satt alarmen basert på din søvnrytme. Det eneste som kan sies er at du skal legge den under puta/vet puta på madrassen så det kan være greit å sette den på flymodus...

Koster 7 kroner

Her finner du appen

4. Camera+

Dette er den beste kamerappen på iPhone, og en klar anbefaling. Svært mange effekter, muligheten til å sette fokus selv, smart zoom, og mye mer.

Koster 7 kroner i en begrenset periode.

Her finner du appen

5. Angry Birds

Hva skal man si om dette spillet? Utvilsomt et av de beste spillene laget for noen mobil dings noensinne.

Koster 7 kroner.

Her finner du appen

6. SMS Smileys

Denne tulleappen lar deg legge til en skokk med smileys i meldinger, e-poster og notater på telefonen. Fungerer kun når du sender meldinger (SMS) til andre iPhone.

Koster 7 kroner

Her finner du appen

7. WhatsApp Messenger

Dette er en tjeneste som lar deg sende gratis meldinger (SMS, MMS, video etc) til andre som har appen. I hvert fall gratis så lenge du bruker wi-fi, ellers bruker den datatrafikk. Fungerer fint og greit for sitt formål.

Koster 7 kroner

Her finner du appen

8. Løse Wordfeud NO

Juks til Wordfeud. Fungerer kun delvis for norske ord. Styr unna. Litt dumt å spille et spill hvis du bare skal jukse, og i tillegg fungerer det ikke optimalt.

Koster 7 kroner.

Her finner du appen

9. Infinity Blade II

Det vakreste og mest avanserte spillet du kan få på en iPhone. Muligens litt trekk fordi det skal ha deg til å kjøpe mer enda du betaler 49 kroner for det i utgangspunktet.

Her finner du appen

10. Ticket to Ride Pocket

Meget god versjon av brettspillet for iPhone. Optimalisert for å bruke på en telefon. Det finnes en egen iPad-versjon som har onlinespill, men denne kan også spilles mot andre så lenge du er på blåtann eller samme wi-fi. Klar anbefaling. Les mer om spillet her.

Koster 7 kroner.

Her finner du appen

iPad:

1. Infinity Blade II

Dette spillet passer virkelig godt på en iPad. Utrolig grafikk, lyd og spillbarhet. Kvaliteten kan sammenlignes med svært mange konsollspill. Har du både iPhone og iPad virker spillet på begge.

Koster 49 kroner

Her finner du appen

2. Vinter i Blåfjell - Julekalender

En norsk app for barna. Har bok, puslespill, plattformspill og mer til. Relativt fin app for barna, men ikke helt super interaksjon alltid.

Koster 49 kroner

Her finner du appen

3. Angry Birds Seasons HD

Sesongvarianten av Angry Birds i HD for iPad. HD-versjonen har noe bedre grafikk optimalisert for iPad, og Seasons-versjonen er litt mindre gøy enn Angry Birds i normalversjon. Likevel: Et svært godt spill. Mange oppdateringer.

Koster 14 kroner

Her finner du appen

4. Rat on a Snowboard

Samme spillet som over, fungerer både på iPad og iPhone.

Koster 7 kroner

Her finner du appen

5. GarageBand

Denne appen fra Apple er en morsom greie for deg som liker å lage musikk enten på hobbybasis eller litt mer avansert. I forhold til prisen har den svært mange avanserte funksjoner.

Koster 35 kroner

Her finner du appen

6. Pages

Dette er den eneste tekstbehandleren du trenger for iPad. Laget av Apple. Meget bra. Har også svært vakre maler innebygget.

Koster 70 kroner

Her finner du appen

7. Goodreader

Dette er en PDF-leser med avansert funksjonalitet. Perfekt for deg som leser mye PDF eller dokumenter (den kan åpne word, HTML m.v.). Du kan notere og mye mer i dokumentene. Veldig god.

Koster 35 kroner

Her finner du appen

8. MineCraft

Dette spillet er nærmest legendarisk, men på iOS fungerer det ikke like godt. Det mangler en god del fra det man kjenner ellers, og kan ikke anbefales før det er oppdatert.

Koster 49 kroner.

Her finner du appen

9. F-SIM Space Shuttle

Dette er en flysimulator for Spaceshuttler. Du skal gå inn i atmosfæren og lande på John F. Kennedy Space Center eller Edwards Air Force Base. Avansert spill, men hvor mange ganger du spiller det kan man jo spørre seg om etter at du har landet første gangen (som vil ta tid...).

Koster 28 kroner

Her finner du appen

10. AVPlayer HD

Denne videospilleren spiller flere videoformater enn iPadens innebyggede videospiller. Har også flere avanserte funksjoner.

Koster 21 kroner

Her finner du appen

Android:

Apper.no kommer tilbake med omtale av topplisten for Android på et senere tidspunkt. Bakgrunnen er at vi er i ferd med å oppgradere testutstyret vårt. Vi kommer til å teste både for android-lesebrett og android-telefoner. Her er de mest solgte appene i det norske markedet:

1. Swiftkey X Keyboard

2. Cut the Rope

3. Where's My Water

4. Beautiful Widgets

5. PowerAMP Full Version

6. Shadowgun

7. Titanium Backup Pro

8. DocumentsToGo Full Version

9. ROM Manager Premium

10. Fruit Ninja

Se hele topplisten her for å laste ned programmene.

Windows Phone Marketplace:

Du finner alle appene her

1. Angry Birds

Minst like bra som versjonene til iOS og Android. Koblet inn mot Xbox Live.

Koster 21 kroner

2. Jet Car Stunts WP

Morsomt bilspill for telefonen, men har muligens bittelitt svak grafikk sammenlignet med spill på andre telefoner. Koblet mot Xbox Live.

Koster 21 kroner

3. Kinectimals

Supert spill for barna. Koblet til Xbox Live. Les full anmeldelse her.

Koster 21 kroner

4. Frost

Værtjeneste som bruker yr som kilde, men viser det fram på en god måte som gjør det verdt pengene.

Koster 10 kroner

5. Tetris

Det klassiske spillet. Koblet til Xbox Live. En grei versjon uten de store funksjonene eller grafikk. Dyrt.

Koster 35 kroner.

6. Need for Speed Undercover

Et finfint bilspill for Windows 7-telefoner. Mye underholdning for pengene.

Koster 35 kroner.

7. Assasin's Creed - Altair's Chronicles HD

Supert spill med minispill og mye å gjøre. Lett å styre og mye underholdning.

Koster 35 kroner

8. Orbital

Enkelt puslespill som er morsomt, men muligens litt høy pris i forhold til hva du får.... men blir du hekta så blir du hekta.

Koster 21 kroner.

9. Let's Golf 2

Morsomt golfspill med mange baner og karrieremodus. Ikke alle vil like tegneseriegrafikken, men vi synes det fungerer godt.

Koster 35 kroner

10. Norsk radio

55 norske radiokanaler over 3G og WIFI. Gjør akkurat det den sier den skal gjøre, og det bra.

Koster 7 kroner

Windows-appene er testet på en HTC Titan. iPad-appene er testet på en iPad 2, mens iPhone-appene er testet på en iPhone 4 med iOS 5.