Tysklands største mobiloperatør T-Mobile får ikke lov til å selge Apples iPhone eksklusivt i Tyskland, skriver Der Spiegel.

Les også: Vil vi egentlig ha iPhone?

Vodafone frykter følgene
Det er T-Mobiles erkerival Vodafone som har klaget inn samarbeidet til tyske domstoler. Og Vodafone får medhold i retten. Domstolen i Hamburg har nemlig avgjort at Apple og T-Mobile må glemme planene om en eksklusiv avtale.

I klagen har Vodafones tyske overhode Friedrich Joussen påpekt at han frykter følgene av en eventuell eksklusiv avtale. Han frykter at dette vil sette igang en trend hvor også andre mobilselskaper, som Nokia og Motorola, vil inngå eksklusive avtaler med mobiloperatørene.

T-Mobile har fått to uker på seg til å komme med en uttalelse, og salget av iPhone i Tyskland har blitt stoppet midlertidig i påvente av en endelig avgjørelse i retten.

Like rettigheter
Joussen påpeker at han ikke ønsker å stoppe salget av iPhone, men at han ønsker at også Vodafones kunder skal kunne kjøpe produktet. Vodafone mener derfor at mobiloperatørene må ha de samme rettighetene til å selge den populære telefonen, og at de ikke må pålegges bindingstid til abonnement og operatører de ikke ønsker.

- Vi ønsker å kunne selge iPhone til kundene våre uten å pålegge dem lang bindingstid til et abonnement de ikke vil ha, sier han til nettstedet.

Vodafone var i utgangspunktet i dialog med Apple om en eksklusiv avtale for det tyske markedet, men brøt forhandlingene da Apple forlangte en tredjedel av selskapets inntekter på kundenes bruk av iPhone.