Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot livsfarlige høretelefoner

Politiet i Australia skal bruke disse plakatene til å advare mot trafikkfarlige øreplugger.

(SIDE2): Politiet i Australia har startet en kampanje for å advare folk om farene ved å krysse veien snakkende i telefonen eller med iPoden på full guffe.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Overbevist
Plakatene som inngår i kampanjen viser folk liggende livløse på asfalten mens ørepluggledningen danner den klassiske hvite silhuetten i stedet for kritt.

Trafikkpolitiet i staten New South Wales (NSW) er overbevist om at økt bruk av hodetelefoner har gjort fotgjengere mindre oppmerksomme og desto mer utsatt for ulykker i trafikken.

Ingen bevis
Det finnes likevel ingen tall som viser en direkte årsakssammenheng mellom økt ørepluggbruk og trafikkulykker.

- Selv om vi ikke har sett noe økning i antall ulykker blant fotgjengere de siste årene, kan økt bruk av denne nye teknologien være et potensielt problem, og jeg vil prøve å forsikre meg om at folk er klar over farene ved denne nye teknologien – både fotgjengere og kjørende, sier politimester John Hartley trafikkpolitiet i New South Wales ifølge The Sydney Morning Herald.

Umulig
Hartley sier det er umulig å anslå hvor mange ulykker som er en direkte konsekvens av økt mobil- og mp3-bruk, og i registrene blir ulykkene kun merket med «pedestrian distraction».

Australia har et eget offentlig råd for fotgjengere som i februar i fjor foreslo å pålegge teknologiprodusenter til å advare kundene sine mot farene ved å krysse veien ved bruk av hodetelefoner.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!