Gå til sidens hovedinnhold

Iran-usikkerhet på Wall Street

Irans pågripelse av britiske soldater gjør investorene i New York nervøse. Oljeprisen stiger.

Børsene i New York åpner flatt fredag ettermiddag. Usikkerheten i forbindelse med den tilspissede situasjonen i Iran og nye boligtall fra USA gir grunn gjør at investorene ikke har bestemt seg for retningen.

NA24 - din næringslivsavis

Den kjente industridominert indeksen Dow Jones faller 0,04 prosent til 12.455,86 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen faller 0,08 prosent til 1433,57 poeng. Teknologitunge er ned 0,06 prosent til 2.450,38.

Boligrapporten som slippes viser salgsutviklingen av eksisterende boliger for februar. Bekymringer for at de usikre lånetagerne har fått boligsalget til å falle har preget markedene en god stund. Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke har gitt signaler om at det er større sannsynlig for at rentenivået i USA kan komme ned istedenfor opp.

Oljeprisen har også fått et solid opptur etter at Iran har tatt 15 britiske soldater til fange. Soldatene var på rutineoppdrag i irakisk farvann da de ble tatt av iranske styrker. De ble så ført til iransk farvann.

Forholdet mellom Iran og Vesten har vært svært anspent og denne hendelsen vil føre til en tilspissing av situasjonen. Frontkontrakten på referanseoljen WTI stiger til 62,41 dollar fatet.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler