Under opptaket av mandagens episode av CBS' «Late Show» med David Letterman avduket bokstavelig talt programverten den russiske modellen Irina Shayk som årets bikinimodell på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit Edition 2011.

En gigantisk plakat var plassert bak en duk på toppen av CBS-bygningen på Manhattan, og selv om avdukingen ikke er offisiell før nærmere midnatt lokal tid, var fotografen til nettsiden Coed på plass og knipset bildene som bekrefter 25-åringens overgang fra modell til supermodell.

Irina Shayk, eller Shaykhlislamova som hun egentlig heter, har vært et stadig mer kjent ansikt i modellverdenen siden hun debuterte i Sports Illustrateds bikiniutgave i 2007. Siden har hun vært med i nummeret hvert år.

HTML EMBED

I 2007 ble hun valgt som ansiktet utad til det italienske undertøyskjeden Intimissimi, og ble i 2010 valgt som ambassadør for den samme kjeden. Hun har også kledd seg opp for merker som Lacoste, Armani, Guess og nylig skrev Daily Mail at hun er den nye frontfiguren for La Senza.

Bildene av Irina Shayk som modell for La Senza ser du i bildekarusellen under:

3988

Shayk har også vært en hyppig brukt modell i GQ og på tampen av 2010 kastet hun øyensynlig klærne for FHM i Spania.

Den vakre modellen hevdet imidlertid at mannebladet hadde photoshoppet noen av bildene som ble tatt av henne i forbindelse med magasinets desemberutgave.

Da var det andre boller i 2009 da hun stilte opp for Sports Illustrated kun iført maling...

HTML EMBED

Shayk er forøvrig mektig populær i Spania, ikke minst takket være hennes forhold til fotballspilleren Ronaldo, og ble kåret til årets mest sexy kvinne av det spanske magasinet DT.

Fra modell til supermodell

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet.

Sports Illustrated har publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.

HTML EMBED