Gå til sidens hovedinnhold

Irish coffee for sofistikerte

Slik bringer du litt ekstra eleganse til fjellheimen.

(LXUS.no) Mange nordmenn setter i dag kursen mot fjellet for å ta seg en lang og velfortjent påskeferie. Og etter å ha sittet i kø i mange timer, er det vel greit å ta seg en velfortjent drink når man kommer på hytta.

FLERE DRINKER:
All-berry Daiquiri
Bloody Mary
Nude Cosmopolitan

Men bare fordi du er omgitt av fjell og sne, behøver ikke det å bety at du bare skal drikke irish cofffee. Grims Grenkas super-mixolog og bar manager Elias Gonzalez viser deg denne uken hvordan du lager en annen kaffedrink, som er hakket mer elegant enn den tradisjonelle irishen. Ukens LXUS-drink er Espresso Martini.

- Dette er en super oppkvikker-drink! Med en gang du drikker den, vil du kjenne heten fra chillien bak i nakken, forteller Elias.

Så om du skal ha gjester på hytta i påsken og virkelig vil imponere, er det bare å finne frem martiniglassene og espressomaskinen!

Slik lager du Espresso Martini:

4 cl vodka
2 cl kaffelikør
En halv most chilli
2 skjeer sukker
4 cl espresso

Mos chillien i shakeren og ha i resten av ingrediensene. Hemmeligheten for en vellykket Espresso Martini ligger i skummet, så rist fort og kraftig.

Drinken serveres i martiniglass med tre kaffebønner på toppen - en for livet, en for kjærligheten og en for hell og lykke.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken