Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tror på Irland

Moody's har nedgradert Irlands kredittrating

I en ny melding fra kreditratingbyrået Moodys, kuttes Irlands statsgjeld med utrolige fem hakk. Nedgraderingen fra nivå Aa2 til Baa1 reflekterer problemene i den irske banksektoren, mener Moody’s.

Moody’s Investors Service peker blant annet på den økende usikkerheten rundt landets økonomiske utsikter og nedgangen landets finansielle styrke, skriver NTB.

- Dette er ikke uventet at det kommer kutt i kredittratingen til Irland. Det er tidligere varslet og forrige uke var det Fitch som nedgraderte. Det som overrasker er hvor mye, men det kan virke som om markedene er blitt litt immune og ikke reagerer all verdens på dette, sier Ida Wolden Bache, seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, til NA24.

Nedgraderingen er basert på risikoen for at Irlands finansielle situasjon kan forverre seg ytterligere om veksten i økonomien blir mindre enn forventet og muligheten for at kostnadene for å stabilisere banksektoren skal bli høyere enn prognosene.

Utviklingen i de mest utsatte eurolandene følges med argus-øyne av markedene. Enhvert tegn til avvik fra forventnigene øker frykten for en kollektiv kollaps blant de utsatte euro-landene.

Nedgraderingen av Irlands kredittrating betyr at Irland vil måtte betale enda høyere renter for å re-finansiere seg selv i markedet.

Denne uken godkjente den irske nasjonalforsamlingen avtalen med EU og IMF om krisepakken på 85 milliarder euro.

Les flere saker på NA24

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken