Gå til sidens hovedinnhold

- Han ville steke brystene mine i smør

Svensk stjerneblogger opplever trusler hver dag.

En 29 år gammel tidligere valgmedarbeider fra svenske Socialdemokraterna er dømt til betinget fengsel for trusler mot en rekke kvinner.

Brevene, som ble sendt ut til et titall kvinner, var av svært grov seksuell karakter, og inneholdt trusler om voldtekt, drap og partering.

Blant de profilerte kvinnene som har mottatt brev fra mannen, er TV4-journalisten Jenny Alvensjö, Tyra Sjöstedt og svenskenes mest kjente moteblogger, Isabella Löwengrip, bedre kjent som «Blondinbella».

- Helt tyst

Löwengrip fortalte til Göteborgs-Posten at hun ikke føler at politiet tar truslene mot henne på alvor.

- Formuleringen om at brystene mine skal stekes har etset seg fast. I høst ringte jeg til politiet for å få vite mer om etterforskningen, men jeg ble bare sendt videre. Jeg hadde forventet meg en samtale med politiet og litt informasjon. Det har vært helt tyst, sa hun til avisen.

Selv om mannen nå har blitt dømt og holdes under tilsyn, ble truslene mot de tre kvinnene holdt utenfor saken. Bevisene var ikke håndfaste nok, og påtalemyndigheten valgte å fokusere på de brevene som hadde tydelige DNA-spor fra mannen.

Får trusler hver dag

Tidligere i år gikk Löwengrip ut på bloggen sin og skrev om sin hverdag med trusler, blant annet fra den omtalte 29-åringen.

- Netthat har vært min hverdag siden jeg var 16 år. I flere års tid har jeg stadig måttet lese kommentarer om at jeg burde dø eller voldtas. De to er de vanligste truslene for min del. Hver dag i seks år. Det er klart det blir en hverdag som man venner seg til, hvor sykt det enn er. Jeg har forsøkt å holde tyst om det, for å ikke gi personene oppmerksomhet, men det eskalerer uansett, skriver Blondinbella på bloggen sin.

I bloggen forteller hun om hverdagen som en av Sveriges mest kjente kvinnelige bloggere.

- En kveld etter at jeg hadde vært med i Førkveld, så ringer en mann og sier at han skal drepe meg. Han oppgir adressen min. En annen kveld så står en kvinne og banker på døren og skriker gjennom brevinnkastet at hun skal klippe av fingrene mine og sende dem til meg i posten. Hun var sur for noe jeg hadde skrevet. En kveld kommer en mann til kontoret mitt og kaster en flådd mink på meg. En kveld når jeg er hjemme så ser jeg i kommentarfeltet at en mann er på vei med toget fra Malmø til Stockholm og skal hjem til meg med en øks for å voldta meg. Adressen skriver han på bloggen. Det samme med ankomsttiden til toget.

blondinbella isabella løwengrip
blondinbella isabella løwengrip

- Ville steke brystene mine

Til slutt valgte hun å flytte, men det hjalp ikke stort. Den dømte 29-åringen fant ut hvor hun bodde, og sendte henne et forstyrrende brev.

- Det kom et brev fra en mann som vil spise meg opp og steke brystene mine i smør. Jeg får ordne med en personlig vakt hver kveld når jeg skal hjem, skriver hun, og forteller at hun har gått til anskaffelse av en sikkerhetsdør.

Før den kom, opplevde hun å få brev med avføring og papir med sæd gjennom brevluken.

11 ganger har hun anmeldt slike hendelser, men det har aldri funnet veien til rettssalen. I dag tør hun ikke å åpne sine egne brev. Alt går gjennom hennes personlige assistent.

Löwengrip sier til Expressen at hun har tatt sine forholdsregler. Hun reiser ikke med offentlig kommunikasjon og går sjelden ut alene.

Hva kan vi gjøre for å beskytte oss mot netthat og trusler? Si din mening i kommentarfeltet.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken