Gå til sidens hovedinnhold

Isfront i penthouse

Leieboer Henning Holstad holdt seg taust i bakgrunnen under torsdagens Christer Tromsdal-show på Aker Brygge.

Torsdag var kranglefantene Christer Tromsdal og Henning Holstad sammen i penthouse-leiligheten på Aker Brygge - som finansakrobaten eier og som Frp-politikeren nekter å flytte fra.

I den strøkne leiligheten mener Tromsdal at Holstad har forårsaket feil og mangler for minst 300.000 kroner

Tromsdal viste rundt
Torsdag viste Christer Tromsdal retten rundt i leiligheten som han ønsker å flytte tilbake til.

Ulovlig monterte knagger på badet, hull i møblementet og hull i den mye omtalte, kostbare merbau-gulvet på terrassen er blant de nærmere 80 feilene som Tromsdal har funnet i leiligheten.

Håndverkere har beregnet skadene til nærmere 300.000 kroner.

- Det er hva de har funnet til nå. Antagelig vil det bli mer når jeg har fått flyttet inn i leiligheten og gått igjennom den skikkelig, sa Tromsdal under befaringen.

Holstad taus i bakgrunnen
Mens finansmannen Christer Tromsdal viste retten rundt i leiligheten, sto Frp-politikeren Henning Holstad taust i bakgrunnen og så på.

Tromsdal mener Holstad skylder 150.000 kroner i husleie.

- Er du den leietakeren fra helvete som Tromsdal mener du er, spurte NA24.

- Nei, jeg er en hyggelig og grei leietaker som tar vare på det jeg leier. Så får dere bedømme den forklaringen Tromsdal gir, svarte Holstad.

Og:

- Jeg avviser at jeg har bedrevet hærverk på leiligheten og vil komme nærmere tilbake til dette i min partsforklaring.

Kontrakt til 2008
Henning Holstad mener han har hatt utlegg på over 300.000 kroner i forbindelse med at Christer Tromsdal ulovlig kastet ham ut av leiligheten i juni 2006.

- Jeg har hatt store kostnader på denne saken, og hvis jeg motregner mot leien så kan jeg bli boende her til 20. oktober 2007, sa Holstad under befaringen.

- Jeg har en kontrakt som sier at jeg kan bo i leiligheten til februar 2008, påminnet Frp-politikeren.

- Lang rekke kontraktsbrudd
I retten torsdag formiddag brukte Christer Tromsdals advokat Marius Gjetnes mye tid på å forklare at Henning Holstad hadde brutt en lang rekke punkter i leiekontrakten.

Ved siden av manglende betaling og skadeverk på leiligheten, mener Tromsdal også at Holstad ikke besørget innboforsikring eller telefonabonnement, som var nødvendig for å sikre innbo som tilhører huseier.

SISTE: I sitt partsinnlegg torsdag ettermiddag argumenterte Holstads advokat at det Tromsdal mener er skader er vanlig slitasje, og sa at skadeverk-argumentasjonen virket oppkonstruert.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant