Gå til sidens hovedinnhold

Ulmende Island

At det koker under overflaten på Island vet hele verden nå. Her er fem opplevelser verdt å få med seg.

Følg oss på FACEBOOK!

1. Reykjavik fra sykkelsetet

Regn og vind setter ingen kjepper i hjulene på el-syklene til Season tours Reykjavik. Guider tar deg med på en syklende sightseeing til severdigheter i og utenfor sentrum. Det hele går trillende lett med elektrisk drahjelp på en ellers vanlig sykkel.
www.seasontours.is

2. Besøk en ekte vulkan på Island

Utbruddet på Sør-Island har trukket til seg flere turister enn det har skremt folk vekk. Bli med lokale guider på jeep-safari til vulkanen, der du kan betrakte det fascinerende naturfenomenet på nært hold. Aktiviteten observeres nøye, og turene blir avlyst om vær eller andre naturkrefter tilsier at en bør holde seg unna.
www.visitreykjavik.is

Last ned gratis reiseguide til REYKJAVIK

3. Bli viking på Island

På museet Vikingheimar i Keflavik kan du oppleve hvordan vikingene reiste til Amerika. Museet åpnet i fjor sommer som en hyllest til vikingenes båtbyggerkunst. Her kan du gå ombord i en kopi av Gokstadskipet, som islendingen Gunnar Marel Eggertsson egenhendig snekret sammen og seilte fra Island til USA med i 2000.
www.atom.is/viking

Finn billige flybilletter til Island med vårt REISESØK

4. Retroshopping på Island

Island har et bredt utvalg av lopper, vintage og second hand innen mote og interiør. Sputnik i Klapparstuigur 27 har et bredt utvalg av skinnjakker, vesker, sko, solbriller, belter og annet tilbehør for ham og henne. I kjølvannet av finanskrisen åpner og lukker stadig nye, spennende butikker og barer opp i Reykjavik sentrum. Plukk opp gratisbladet The Grapevine fra en av moteforretningene for å se hva som gjelder mens du er der.

5. Blue Lagoon på Island

Blue Lagoon gir en varm, lindrende pust i bakken for den som er på reise mellom verdensdelene eller som vil nyte det beste av Island. Inngang til badet koster € 23 for voksne, € 7 for honnør og er gratis for barn under 13 år. Ute i den friske atlanterhavslufta kan gjestene ta en lang dukkert i det mineralrike, blå vannet. Selv om det skulle regne, blåse eller snø er badet åpent. Vanntemperaturen ligger alltid rundt 40 varmegrader, som gjør at en kan svømme ute i all slags vær.
420 000 mennesker besøker Blue Lagoon årlig og av dem er 100 000 islendinger.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene