Gå til sidens hovedinnhold

Islandsk landslagsspiller klar for VIF

VALLHALL (vif.no): Den islandske landslagsspissen Gunnar Heidar Thorvaldsson (25) er spilleklar for Vålerenga. Den medisinske testen er gjennomført. Klubben er enig med spilleren og hans forrige klubb Hannover 96 om en låneavtale fram til 30. juni 2008 med opsjon på kjøp etter avtalens utløp.

- Det var voldsom interesse rundt spilleren og jeg våget rett og slett ikke å dra hjem fra Tyskland uten å ha med meg spilleren, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Han er virkelig gira på å få fart på karrieren i Vålerenga og valgte klubben i konkurranse med mange klubber i Tyskland og Skandinavia.

Thorvaldsson blir foretrukket foran spillere som Veigar Pall Gunnarson og Boltons Heidar Helgusson på det slandske landslaget. Han var toppscorer i Sverige for Halmstad med 16 mål i 2005 før han ble solgt til Bundesligaklubben Hannover 96, men skader ødela mye av oppholdet i Tyskland. Han har vært god for Hannover i treningskampene før denne sesongen og har scoret fire mål på fire kamper. Et av målene kom mot Real Madrid.

- Vi er enige med både spiller og klubb, og den medisinske testen er gjennomført avslutter Aalbu.

- Skadehistorikken hans er sjekket og alt er ok, sier medisinsk ansvarlig i Vålerenga fotball Håkon Schawbe.

Thorvaldsson er ikke påmeldt i UEFA-cupen for Vålerenga, da påmeldingene gjøres før første oppgjør i hver runde. Han kan følgelig ikke spille mot Ekranas på torsdag. Om VIF avanserer til 1.runde, vil han kunne spille de kampene.

Thorvaldsson får draktnummer 34 i Vålerenga.

Fakta:
Navn: Gunnar Heidar Thorvaldsson
Draktnummer: 34
Født: 01/04/82
Høyde/vekt: 178/73
Klubb: Hannover 96: 7/0
Tidligere klubber: IBV (55/33), Halmstad (38/16).
Landskamper/mål Island: 10/3

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka